09/11/2020 10/11/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ μίλησε με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Νεκταρίου και τα 100 χρόνια από την κοίμησή του στην εκπομπή «Η επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη για τη ζωή του Αγίου και την ιδιαίτερη τιμή της οποίας χαίρει στην Αίγινα, χαρακτηρίζοντας τον ως ποιμένα όλης...
09 Νοεμβρίου, 2020 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2020 - 11:40

«Ο Άγιος Νεκτάριος είναι ποιμένας όλης της οικουμένης»

Διαδώστε:
«Ο Άγιος Νεκτάριος είναι ποιμένας όλης της οικουμένης»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ μίλησε με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Νεκταρίου και τα 100 χρόνια από την κοίμησή του στην εκπομπή «Η επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη για τη ζωή του Αγίου και την ιδιαίτερη τιμή της οποίας χαίρει στην Αίγινα, χαρακτηρίζοντας τον ως ποιμένα όλης της οικουμένης. 

«Παρότι ήμασταν κεκλεισμένων των θυρών σήμερα, αισθανθήκαμε στο μοναστήρι τη χάρη και την παρουσία του Αγίου. Αισθανθήκαμε κυριολεκτικά την παρουσία και δακρύσαμε με την παρηγορία του, που ήμασταν κεκλεισμένων των θυρών», ανέφερε αρχικά ο Σεβασμιώτατος.

«Γιορτάζαμε τον Άγιο πριν καν ανακηρυχθεί η Αγιότης του από το Πατριαρχείο… Αισθανόμαστε ότι ο Άγιος είναι πατέρας μας, είναι αδελφός μας, σε όλες τις δύσκολες στιγμές εκεί πηγαίνουμε, αλλά και στις χαρές. Είναι μέσα στη ζωή όλων των Αιγινιτών. Έχουμε πάντα σεβασμό στον Άγιό μας. Μας κρατάει όρθιους η παρουσία του. Έχουμε πολλούς νέους που ποθούν την ιεροσύνη, που αγαπούν την εκκλησία, νέους που εκκλησιάζονται και αυτό σίγουρα το οφείλουμε στον Άγιο. Αισθανόμαστε ευλογημένοι, γιατί έχουμε εδώ τον τάφο του Αγίου», είπε για την παρουσία του Αγίου στο νησί της Αίγινας ο Μητροπολίτης.

«Ο ίδιος ο Άγιος παρουσιάζεται σε όσους τον επικαλούνται με πίστη» σημείωσε ο Μητροπολίτης κ. Εφραίμ, υπογραμμίζοντας πως αυτό το μαρτυρούν «τα ποτάμια των πιστών που έρχονται και από τους οποίους μαθαίνουμε τα θαύματα».

«Έχουμε αισθητή τη χάρη. Είναι συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των πιστών που έχουν καταγράψει το πώς αισθάνθηκαν, πηγαίνοντας να προσκυνήσουν τη χάρη του Αγίου. Εξέρχεται η χάρη του κεκλεισμένων των θυρών και αρδεύει ως ποταμός! Είναι μια παγκόσμια παρουσία, τρέχει παντού όπου τον επικαλούνται«, συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τα όσα βίωσε ο Άγιος Νεκτάριος μετά την εκδίωξη του από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Βλέπουμε ότι ο Άγιος υπακούει στη Μητέρα Εκκλησία έστω κι αν αποφασίζει αδίκως. Και βλέπετε μέσα από αυτό πόση χάρις ήρθε! Τότε του στερήσαμε το ποίμνιό του, τώρα είναι άγιος όλων των χριστιανών, είναι ο ποιμένας της εκκλησίας μας. Ξέρει ότι συκοφαντείται άδικα, αλλά σιωπά. Αυτή η σιωπή είναι αίμα… Μπορεί να φτύσεις αίμα, αλλά ο Χριστός είναι δίκαιος κριτής στο τέλος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – «Συννεφιασμένη» η Αίγινα τιμά τον Άγιο Νεκτάριο – Κεκλεισμένων των θυρών η Θεία Λειτουργία – Αναβλήθηκε η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων