09/10/2019 09/10/2019 Στην εξόδιο ακολουθία της μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος ΤΑΩ Πεντέλης, Γερόντισσας Στυλιανής χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος. Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, Ανέων κ. Μακάριος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών. Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Σεβ....
09 Οκτωβρίου, 2019 - 15:49
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2019 - 22:19

Ο Αρχιεπίσκοπος στην Εξόδιο της μακαριστής Γερόντισσας Στυλιανής

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος στην Εξόδιο της μακαριστής Γερόντισσας Στυλιανής

Στην εξόδιο ακολουθία της μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος ΤΑΩ Πεντέλης, Γερόντισσας Στυλιανής χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος.

Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, Ανέων κ. Μακάριος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός ο οποιος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον βίο της μακαριστής γερόντισσας τονίζοντας πως «ακολούθησε τον Χριστό με πίστη», ενώ επεσήμανε ότι χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν απο το μοναστήρι και χιλιάδες ανθρώπους ευεργέτησε. «Ο μοναχός, εξάλλου, θυσιάζει τον εαυτό του στην διακονία της Εκκλησίας και του Χριστού» σημείωσε ο Μητροπολίτης συμπληρώνοντας πως «πάντοτε είχε έναν καλό λόγο και ήταν π έκδηλη η αγάπη της προς όλους».

Στην Εξόδιο ακολουθία παραβρέθηκε και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Σοφία Ζαχαράκη.

Από νωρίς, έφτασαν στην Μονή εκατοντάδες πιστοί για να προσκυνήσουν το σκήνωμα της μακαριστής γερόντισσας Στυλιανής

Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος το Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών.

Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής, Θεολόγος – Δημοσιογράφος

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων