04/03/2019 04/03/2019 Παραμένει η απειλή δίωξης του Αρχιεπισκόπου Συμφερόπολης και Κριμαίας Klyment, της Ουκρανικής Εκκλησίας. Όπως δηλώνει ο ίδιος στο RFE/RL’s Krym.Realii, παρά το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος η υπόθεση δεν έχει κλείσει, προσθέτοντας ότι σκοπός της κράτησής του την Κυριακή ήταν να αποτρέψει το προγραμματισμένο του ταξίδι στη Ρωσία, όπου επρόκειτο να επισκεφθεί τον Ουκρανό πολιτικό κρατούμενο Pavlo...
04 Μαρτίου, 2019 - 11:29
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2019 - 11:34

Ο Αρχιεπ. Κριμαίας μιλά για την σύλληψή του

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπ. Κριμαίας μιλά για την σύλληψή του

Παραμένει η απειλή δίωξης του Αρχιεπισκόπου Συμφερόπολης και Κριμαίας Klyment, της Ουκρανικής Εκκλησίας. Όπως δηλώνει ο ίδιος στο RFE/RL’s Krym.Realii, παρά το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος η υπόθεση δεν έχει κλείσει, προσθέτοντας ότι σκοπός της κράτησής του την Κυριακή ήταν να αποτρέψει το προγραμματισμένο του ταξίδι στη Ρωσία, όπου επρόκειτο να επισκεφθεί τον Ουκρανό πολιτικό κρατούμενο Pavlo Hryb.

“Ο στόχος τους είναι να αμαυρώσουν το όνομά μου” τονίζει.

“Κάποιος ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησα άσχημη γλώσσα στην αγορά. Έφεραν μάλιστα έναν μάρτυρα στο αστυνομικό τμήμα, φαινόταν άστεγος.Όλοι γελάσαμε όταν άρχισε να μας βρίζει καθώς έφευγε από το αστυνομικό τμήμα”υπογράμμισε προσθέτοντας ότι δεν αποκλείει στο μέλλον κι άλλες διώξεις από τις ρωσικές αρχές στην Κριμαία.” Η απειλή δίωξής μου παραμένει. Δεν μπορώ να προβλέψω, πότε θα κάνουν το επόμενο βήμα προκειμένου να με καταστρέψουν ως Αρχιεπίσκοπος της Κριμαίας”

Ο Αρχιεπίσκοπος συνελήφθη χθες Κυριακή 3 Μαρτίου από τον σταθμό των λεωφορείων, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ρωσία. Κρατήθηκε για αρκετή ώρα στο αστυνομικό τμήμα, και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων