14/02/2023 14/02/2023 Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ συμφώνησε να επιτρέψει στα Ηνωμένα Έθνη να παραδώσουν βοήθεια στη Συρία μέσω δύο νέων συνοριακών διελεύσεων από την Τουρκία για τρεις μήνες, δήλωσε χθες ο επικεφαλής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια Μάρτιν Γκρίφιθς σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμφωνα με διπλωμάτες. Ο Γκρίφιθς συναντήθηκε...
14 Φεβρουαρίου, 2023 - 8:18

Ο Άσαντ δέχεται να παραδοθεί βοήθεια του ΟΗΕ στη Συρία

Διαδώστε:
Ο Άσαντ δέχεται να παραδοθεί βοήθεια του ΟΗΕ στη Συρία

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ συμφώνησε να επιτρέψει στα Ηνωμένα Έθνη να παραδώσουν βοήθεια στη Συρία μέσω δύο νέων συνοριακών διελεύσεων από την Τουρκία για τρεις μήνες, δήλωσε χθες ο επικεφαλής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια Μάρτιν Γκρίφιθς σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Ο Γκρίφιθς συναντήθηκε με τον Άσαντ στη Δαμασκό σήμερα, μια εβδομάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό που συγκλόνισε την Τουρκία και τη Συρία αφήνοντας πίσω περισσότερους από 37.000 νεκρούς.

Άμεση ήταν η αντίδραση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος χαιρέτισε την απόφαση του Σύρου προέδρου Άσαντ να ανοίξουν δύο νέα σημεία διέλευσης μεταξύ της Τουρκίας και της βορειοδυτικής Συρίας για τρείς μήνες, ώστε να επιτραπεί η προώθηση ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους, σύμφωνα με ανακοίνωση.

“Χαιρετίζω την απόφαση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ να ανοίξουν τα δύο σημεία διέλευσης του Μπαμπ Αλ-Σαλάμ και Αλ Ράι μεταξύ της Τουρκίας και της βορειοδυτικής Συρίας για μια αρχική περίοδο τριών μηνών”, δήλωσε ο Γκουτέρες.

Οι περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας ελέγχονται από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις.

Η έκκληση Άσαντ

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ απηύθυνε έκκληση για διεθνή βοήθεια προκειμένου να ανοικοδομηθούν οι περιοχές της χώρας του που καταστράφηκαν από τον σεισμό, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον συντονιστή έκτακτης βοήθειας του ΟΗΕ, ανακοίνωσε η συριακή προεδρία.

Η Δαμασκός είναι απομονωμένη στη διπλωματική σκηνή μετά τον πόλεμο που ξέσπασε από τη βίαιη καταστολή μιας λαϊκής εξέγερσης κατά της κυβέρνησης το 2011. Η απομόνωση αυτή περιπλέκει τις διεθνείς προσπάθειες για την προώθηση της βοήθειας στα θύματα του σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος Άσαντ “υπογράμμισε τη σημασία των διεθνών προσπαθειών που στοχεύουν στη βοήθεια για την ανοικοδόμηση των υποδομών στη Συρία”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας.

Παράλληλα, τα Λευκά Κράνη, η συριακή ομάδα διάσωσης, ανακοίνωσε χθες ότι οι νεκροί στη βορειοδυτική Συρία από τον σεισμό ανέρχονται σε 2.274, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Όπως δήλωσαν, τα στοιχεία τους που περιλαμβάνουν περισσότερους από 12.400 τραυματίες έχουν διασταυρωθεί με ιατρικές πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: 

Έκκληση να αρθεί το εμπάργκο στη Συρία κάνουν οι θρησκευτικοί ηγέτες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων