30/11/2023 30/11/2023 Την προσεχή Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 11:00 πμ, οι «Κυριακάτικες Συναντήσεις» στον Άγιο Ανδρέα στο Κτήμα Συγγρού υποδέχονται τον Δημήτρη Μαυρόπουλο, Θεολόγο, Διευθυντή των Εκδόσεων Δόμος, ο οποίος συνέδεσε αρμονικά το εκδοτικό του έργο αλλά και ολόκληρη τη θεολογική του διαδρομή με το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Το θέμα της ομιλίας του είναι: «Το φυσικό...
30 Νοεμβρίου, 2023 - 13:17
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2023 - 13:04

Ο Δημήτρης Μαυρόπουλος στις “Κυριακάτικες Συναντήσεις”

Διαδώστε:
Ο Δημήτρης Μαυρόπουλος στις “Κυριακάτικες Συναντήσεις”

Την προσεχή Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 11:00 πμ, οι «Κυριακάτικες Συναντήσεις» στον Άγιο Ανδρέα στο Κτήμα Συγγρού υποδέχονται τον Δημήτρη Μαυρόπουλο, Θεολόγο, Διευθυντή των Εκδόσεων Δόμος, ο οποίος συνέδεσε αρμονικά το εκδοτικό του έργο αλλά και ολόκληρη τη θεολογική του διαδρομή με το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Το θέμα της ομιλίας του είναι: «Το φυσικό περιβάλλον στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη».

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης περιέγραψε «μετ’ ἔρωτος τὴν φύσιν» και συνέδεσε όσο κανένας άλλος τον άνθρωπο και τη φύση με την Ορθόδοξη θεολογική μας παράδοση και μάλιστα με τη λειτουργική ζωή και το ήθος της Εκκλησίας. Περιγράφοντας πρόσωπα και πράγματα, δοξολογώντας το κάλλος της φύσης και ανατέμνοντας το υπαρξιακό βάθος του κακού στη ζωή των ανθρώπων, ο Παπαδιαμάντης συνδέει τις ιστορίες των απλών και βασανισμένων ηρώων του με την πίστη και τη ζωή της Εκκλησίας, την ομορφιά της δημιουργίας με τη μοναδικότητα του ανθρώπινου προσώπου σε μια όντως κοσμική λειτουργία.

Οι «Κυριακάτικες Συναντήσεις» του Αγίου Ανδρέα πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών στο Κτήμα Συγγρού που στεγάζεται στην παρακείμενη βίλα της Ιφιγένειας Συγγρού και είναι ανοικτές σε όλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων