21/02/2024 21/02/2024 Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου, Dr. Αντωνίου Αυγερινού προτίθεται να πραγματοποιήσει την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, από τις 19:30 έως τις 21:30, κοπή βασιλόπιτας για τους άστεγους που βρίσκονται στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, υλοποιώντας παράλληλα δράση ενεργητικής προσέγγισης για τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα. Ειδικότερα, ο ΕΕΣ θα κινητοποιήσει...
21 Φεβρουαρίου, 2024 - 14:44
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2024 - 13:43

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κόβει πίτα για τους άστεγους στο λιμάνι του Πειραιά

Διαδώστε:
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κόβει πίτα για τους άστεγους στο λιμάνι του Πειραιά

Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου, Dr. Αντωνίου Αυγερινού προτίθεται να πραγματοποιήσει την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, από τις 19:30 έως τις 21:30, κοπή βασιλόπιτας για τους άστεγους που βρίσκονται στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, υλοποιώντας παράλληλα δράση ενεργητικής προσέγγισης για τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα.

Ειδικότερα, ο ΕΕΣ θα κινητοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό του, επαγγελματίες και εθελοντές, προκειμένου να προσφέρει υποστήριξη σε άτομα που στερούνται στέγης και διαβιούν στο λιμάνι του Πειραιά. Για το σκοπό αυτό θα αναπτυχθούν κλιμάκια παροχής βοήθειας στα σημεία στα οποία, κατόπιν χαρτογράφησης, έχει διαπιστωθεί αυξημένη συγκέντρωση άστεγου πληθυσμού.

Τα κλιμάκια θα στελεχώνονται από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές και των τριών (3) Σωμάτων του ΕΕΣ (Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας και Σαμαρειτών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών) και θα παρέχουν υλικό άμεσης κοινωνικής βοήθειας : είδη βασικής διατροφής και ατομικής υγιεινής, μέσα προστασίας από τις καιρικές συνθήκες, νερό και ιματισμό.

Ταυτόχρονα, θα παρασχεθούν Α’ Βοήθειες και Α’ Βοήθειες Ψυχικής Υγείας και θα προσφερθεί ενημέρωση στον πληθυσμό για τους χώρους προσωρινής φιλοξενίας και τα μέτρα αρωγής και υποστήριξης της ομάδας στόχου που αναπτύσσονται από την οικεία Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε εορταστικό κλίμα θα πραγματοποιηθεί η κοπή της βασιλόπιτας και θα προσφερθούν συμβολικά δώρα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και ιδιαίτερα τις περιόδους κατά τις οποίες επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων