27/02/2020 27/02/2020 Στη συγκινητική προσπάθεια που καταβάλουν οι σύλλογοι ώστε να παραμένει ζωντανός ο Ελληνισμός της Ίμβρου, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης, κατά τη συνάντηση του με εκπροσώπους του Συλλόγου Ιμβρίων και της της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης. Ο κ. Βλάσης, τόνισε επίσης την αύξηση του Ελληνικού πληθυσμού στο νησί τα...
27 Φεβρουαρίου, 2020 - 16:55

“Ο Ελληνισμός της Ίμβρου παραμένει ζωντανός”

Διαδώστε:
“Ο Ελληνισμός της Ίμβρου παραμένει ζωντανός”

Στη συγκινητική προσπάθεια που καταβάλουν οι σύλλογοι ώστε να παραμένει ζωντανός ο Ελληνισμός της Ίμβρου, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης, κατά τη συνάντηση του με εκπροσώπους του Συλλόγου Ιμβρίων και της της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης.

Ο κ. Βλάσης, τόνισε επίσης την αύξηση του Ελληνικού πληθυσμού στο νησί τα τελευταία χρόνια, που έχει ως αποτέλεσμα την λειτουργία Ελληνικών σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

“Με εκπροσώπους του Συλλόγου Ιμβρίων και της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης. Είναι πραγματικά συγκινητική η προσπάθειά τους, όχι μόνο να κρατάνε ζωντανό τον Ελληνισμό στην Ίμβρο, αλλά και για την επανεγκατάσταση ομογενών στην περιοχή. Η Ελληνική Πολιτεία έχει σταθεί αρωγός στις προσπάθειες αυτές. Ήδη τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες ομογενείς έχουν αυξηθεί, ενώ στο νησί λειτουργούν ελληνικά σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων”, αναφέρει, σε ανάρτησή του ο κ. Βλάσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων