24/11/2019 24/11/2019 Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε η 197η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου από τον Οθωμανικό ζυγό , Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την παραλαβή από το Δημαρχείο της πόλης και μεταφορά στο Φρούριο του πορτρέτου  του Πορθητή  του κάστρου Παλαμηδιού ,Σταϊκου Σταϊκοπουλου ,από τιμητικό στρατιωτικό απόσπασμα και  με συμμετοχή της Ομάδας...
24 Νοεμβρίου, 2019 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2019 - 15:53

Ο εορτασμός της απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου

Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε η 197η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου από τον Οθωμανικό ζυγό , Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την παραλαβή από το Δημαρχείο της πόλης και μεταφορά στο Φρούριο του πορτρέτου  του Πορθητή  του κάστρου Παλαμηδιού ,Σταϊκου Σταϊκοπουλου ,από τιμητικό στρατιωτικό απόσπασμα και  με συμμετοχή της Ομάδας «ΣΤΑΪΚΟΣ ΣΤΑΪΚΟΠΟΥΛΟΣ1822 Φρουρά Ναυπλίου» καθώς και  της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Ακολούθησε επίσημη δοξολογία στον επί του Φρουρίου Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου.

Ακολούθως έγινε η  επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Πορθητή Σταϊκου Σταϊκοπουλου.  Οι επετειακές εκδηλώσεις έληξαν με τον Παλαμήδειο Άθλο.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος  Διδασκάλου ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ,ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ,οι βουλευτές Αργολίδας ,Γιάννης Ανδριανός ,  Γιάννης Γκιόλας και Ανδρέας Πουλάς , ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος καθώς οι πολιτικές και στρατιωτικές και δικαστικές  αρχές του τόπου.

 

hdr

hdr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων