20/10/2019 20/10/2019 Εκκλησιαστικοί κύκλοι της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρουν στο πρακτορείο RIA NOVOSTI ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος δεν έχει καταχωρήσει το όνομα του επικεφαλής της εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Επιφανίου στα δίπτυχα. Πολλά ΜΜΕ έγραψαν ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος θα μνημονεύσει και τον Επιφάνιο ανάμεσα στους Προκαθήμενους των Ορθόδοξων Εκκλησιών, όμως...
20 Οκτωβρίου, 2019 - 12:38

“Ο Επιφάνιος δεν έχει καταχωρηθεί στα δίπτυχα” αναφέρουν εκκλ. κύκλοι

Διαδώστε:
“Ο Επιφάνιος δεν έχει καταχωρηθεί στα δίπτυχα” αναφέρουν εκκλ. κύκλοι

Εκκλησιαστικοί κύκλοι της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρουν στο πρακτορείο RIA NOVOSTI ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος δεν έχει καταχωρήσει το όνομα του επικεφαλής της εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Επιφανίου στα δίπτυχα.
Πολλά ΜΜΕ έγραψαν ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος θα μνημονεύσει και τον Επιφάνιο ανάμεσα στους Προκαθήμενους των Ορθόδοξων Εκκλησιών, όμως δεν το έκανε, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετά το Συλλείτουργο ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας για την καταχώρηση του Μακαριώτατου Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου στα δίπτυχα.
“Το όνομα του Επιφανίου δεν έχει καταχωρηθεί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης με αυτόν τον τρόπο ωθεί την Εκκλησία της Ελλάδος να αναγνωρίσει την εκκλησία της Ουκρανίας”, είπαν (σ.σ. οι εκκλησιαστικοί κύκλοι) και τόνισαν ότι δεν υπάρχει επίσημη απόφαση για την αναγνώριση της “νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων