21/01/2020 21/01/2020 Ρεπορτάζ: Γιώργος Φερδής Ιερουργούντος του Επισκόπου Θαυμακού Ιακώβου τελέστηκε η θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ναό του Αγίου Ευθυμίου στην Κυψέλη. Ο Επίσκοπος Θαυμακού και Ηγούμενος της Μόνης Πετράκη μίλησε για την αγιότητα που είχε ο Άγιος ενώ απηύθηνε κάλεσμα στους πιστούς να παίρνουν παραδείγματα από τους Αγίους μας. «Μέσα μας πρέπει να κυριαρχούν τα συνθήματα...
21 Ιανουαρίου, 2020 - 11:14
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2020 - 11:02

Ο Επίσκοπος Θαυμακού στην Κυψέλη

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Θαυμακού στην Κυψέλη

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φερδής

Ιερουργούντος του Επισκόπου Θαυμακού Ιακώβου τελέστηκε η θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ναό του Αγίου Ευθυμίου στην Κυψέλη. Ο Επίσκοπος Θαυμακού και Ηγούμενος της Μόνης Πετράκη μίλησε για την αγιότητα που είχε ο Άγιος ενώ απηύθηνε κάλεσμα στους πιστούς να παίρνουν παραδείγματα από τους Αγίους μας.

«Μέσα μας πρέπει να κυριαρχούν τα συνθήματα της Αγίας γραφής δημιουργώντας μια πνευματική διάσταση» τόνισε ο Ηγούμενος της μονής Πετράκη.

Τέλος αναφέρθηκε στις καθημερινές συνήθειες ν ανθρώπων λέγοντας ότι «Δεν μπορεί ο άνθρωπος να ευτελίζει τον χρόνο του με ανούσια πράγματα και όχι με τον Θεό».

Λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του ναού πρωτ. π. Βασίλειος Χαβάτζας και διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θαυμακού για την παρουσία του αλλά και όλους όσοι βοήθησαν για την καλή διεξαγωγή της εορτής.  Στο τέλος τίμησαν τον άγιο και μνημόνευσαν τον μακαριστό μητροπολίτη Αχελώου κυρό Ευθύμιο, και εκείνον κατασταθέντα αδελφό της αυτής Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων