18/11/2023 18/11/2023 Στην επικείμενη συνάντηση της 7ης Δεκεμβρίου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Γερμανία. Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ο Ερντογάν επανέλαβε τη θέση του να μην υπάρχουν διαμεσολαβητές μεταξύ των δύο...
18 Νοεμβρίου, 2023 - 17:08
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2023 - 16:34

Ο Ερντογάν για την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 7 Δεκεμβρίου

Διαδώστε:
Ο Ερντογάν για την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 7 Δεκεμβρίου

Στην επικείμενη συνάντηση της 7ης Δεκεμβρίου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Γερμανία.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ο Ερντογάν επανέλαβε τη θέση του να μην υπάρχουν διαμεσολαβητές μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε ότι «μπορούμε να επιλύσουμε τις διαφορές μας σε ορισμένα ζητήματα».

«Για αυτά θα μιλήσουμε στο συνέδριο συνεργασίας που θα κάνουμε. Ελπίζω να γίνει όπως ακριβώς είπε ο Μητσοτάκης και οι σχέσεις μας με την Ελλάδα να φτάσουν σε καλύτερο σημείο. Ελπίζω ότι θα ξεκινήσουμε μια νέα διαδικασία. Θέλουμε να μειώσουμε τους εχθρούς και να αυξήσουμε τους φίλους, ελπίζουμε ότι θα κάνουμε αυτό το βήμα. Ως δύο σημαντικές και γειτονικές χώρες της περιοχής, είναι απολύτως φυσιολογικό τα συμφέροντά μας να είναι προς την ίδια κατεύθυνση. Μπορούμε να επιλύσουμε τις διαφορές απόψεών μας σε ορισμένα ζητήματα δίνοντας προτεραιότητα στον διάλογο. Ως περιφερειακές χώρες, αν εξαιρέσουμε από τη διαδικασία τρίτες χώρες, που προσεγγίζουν το θέμα με λογική κέρδους και αγοράς, δεν έχουμε πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων