22/12/2021 22/12/2021 Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι τελευταίες ημέρες του χρόνου, καθώς η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και φέρνει νέα μέτρα και lockdown σε πολλές χώρες. Την ίδια ώρα ο ΠΟΥ προειδοποιεί για μια «σημαντική αύξηση» των κρουσμάτων της Covid-19. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο για την αναχαίτιση της πανδημίας κατά...
22 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2021 - 9:28

Ο φόβος της Όμικρον και η συζήτηση για νέα μέτρα το 2022

Διαδώστε:
Ο φόβος της Όμικρον και η συζήτηση για νέα μέτρα το 2022

Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι τελευταίες ημέρες του χρόνου, καθώς η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και φέρνει νέα μέτρα και lockdown σε πολλές χώρες. Την ίδια ώρα ο ΠΟΥ προειδοποιεί για μια «σημαντική αύξηση» των κρουσμάτων της Covid-19. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο για την αναχαίτιση της πανδημίας κατά την περίοδο των γιορτών, ενώ με την έλευση του νέου χρόνου, στο τραπέζι βρίσκονται υπό συζήτηση νέα μέτρα για την αποτροπή ενός πέμπτου κύματος με την μετάλλαξη Όμικρον να οδηγεί το άρμα της πανδημίας.

Πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσουμε με ασφάλεια τις γιορτές, χωρίς να “παγώσει” η οικονομία και η κοινωνία αλλά και χωρίς οι δραστηριότητες των Χριστουγένων και της Πρωτοχρονιάς να έχουν αρνητικό αποτύπωμα την περίοδο μετά τις γιορτές.

Ο πρωθυπουργός την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο έθεσε το πλαίσιο και μίλησε για σχέδιο δυο φάσεων, ενώ υπογράμμισε ότι όπλο μας και την εορταστική αυτή περίοδο είναι τα τεστ. Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε τις εισηγήσεις για υποχρεωτικό rapid-test σε όλους, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους.

Έτσι, τις επόμενες ημέρες θα διατεθούν από τα φαρμακεία, δύο επιπλέον self test για όλους. Με στόχο την καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση, οι πολίτες καλούνται να κάνουν το πρώτο self test πριν από το εορταστικό τραπέζι, την οικογενειακή συγκέντρωση ή τη βραδινή έξοδο και το δεύτερο αμέσως μετά τη λήξη των εορτασμών για την έλευση του νέου έτους.

Σε κάθε περίπτωση κριτήριο για τη λήψη νέων μέτρων θα αποτελέσει η πίεση στο σύστημα Υγείας, σύμφωνα με επιστήμονες, οι οποίοι επισημαίνουν ότι το μεγάλο πρόβλημα με την Όμικρον είναι ότι προκαλεί ασυμπτωματική νόσο σε πολλά άτομα και σε άτομα που έχουν εμβολιαστική κάλυψη, ενώ ο χρόνος διπλασιασμού των κρουσμάτων είναι πάρα πολύ μικρός.

Φωτογραφία αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων