01/04/2021 01/04/2021 Βαθιά συγκινημένος από την εκδημία της και δη μια τέτοια ημέρα για την Κύπρο (1η Απριλίου), ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους αποχαιρετά την Κλαίρη Αγγελίδου, αγωνίστρια της ΕΟΚΑ, πρώην Υπουργό Παιδείας της Κύπρου και εμβληματική μορφή της πολιτικής ζωής του νησιού, της οποίας το όνομα ταυτίστηκε με τους αγώνες του Κυπριακού λαού για δικαίωση.  Ως φόρο...
01 Απριλίου, 2021 - 15:29
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2021 - 16:38

Ο Γιώργος Θεοφάνους αποχαιρετά την Κλαίρη Αγγελίδου

Διαδώστε:
Ο Γιώργος Θεοφάνους αποχαιρετά την Κλαίρη Αγγελίδου

Βαθιά συγκινημένος από την εκδημία της και δη μια τέτοια ημέρα για την Κύπρο (1η Απριλίου), ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους αποχαιρετά την Κλαίρη Αγγελίδου, αγωνίστρια της ΕΟΚΑ, πρώην Υπουργό Παιδείας της Κύπρου και εμβληματική μορφή της πολιτικής ζωής του νησιού, της οποίας το όνομα ταυτίστηκε με τους αγώνες του Κυπριακού λαού για δικαίωση. 

Ως φόρο τιμής, ο Γιώργος Θεοφάνους έγραψε στο facebook:

«Καλό ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ αγαπημένη μου Κλαίρη Αγγελίδου.

Διάλεξες να φύγεις σήμερα…στην επέτειο που όλα ξεκίνησαν…1 Απριλίου. Τώρα στέκεσαι στο ίδιο βάθρο με τους άλλους ΗΡΩΕΣ που αγάπησες και τίμησες μέσα από το έργο της ΖΩΗΣ σου. «Ο Θάνατος…»όπως έγραψες για τους ήρωες «Ήταν ένα άλλο σκαλοπάτι της Ζωής».
Όταν βρεθήκαμε και δημιουργήσαμε το έργο «ΧΟΕΣ» στο υποσχέθηκα κάποια μέρα θα τα καταφέρω μα…ΦΙΛΟΙ ΚΙ ΟΧΤΡΟΙ όμως ΔΕΝ με άφησαν ακόμα να τιμήσω όλους αυτούς που ΕΣΥ τίμησες.
ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ Αγαπημένη Κλαίρη ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ πριν φύγω κι εγώ από τον κόσμο τούτο, να εκπληρώσω την δέσμευση μου και να ανεβάσω την μουσική μας παράσταση «ΧΟΕΣ» όχι μόνο στην Κύπρο, στην Ελλάδα αλλά και όπου υπάρχει ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ. Ήταν ΤΙΜΗ μου που σε γνώρισα. Τα τραγούδια μας θα μείνουν για πάντα. Εμείς θα φύγουμε. Άλλωστε…οι ΗΡΩΕΣ όπως γράφεις, «ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ…Απλός ήταν ο λογισμός τους κι ο Θάνατος ένα άλλο σκαλοπάτι της ΖΩΗΣ».

ΧΟΕΣ θα στήσω και για σένα Κλαίρη ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ στη δική μου ΖΩΗ!».

Συνόδευσε δε την ανάρτησή του με το τραγούδι: «Οι ήρωες».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων