10/04/2020 10/04/2020 Για το διπλό του ρόλο, αλλά και για το γεγονός ότι οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές τις ημέρες του Πάσχα, μίλησε ο ιερέας και δικυκλιστής διασώστης του ΕΚΑΒ, Απόστολος Δάμκαλης Ο ρόλος των δικυκλιστών διασωστών περιλαμβάνει την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών εν δυνάμει ύποπτων για κορωνοϊό. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα προστασία...
10 Απριλίου, 2020 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2020 - 15:08

Ο Iερέας – διασώστης του ΕΚΑΒ μιλά για την πανδημία

Διαδώστε:
Ο Iερέας – διασώστης του ΕΚΑΒ μιλά για την πανδημία

Για το διπλό του ρόλο, αλλά και για το γεγονός ότι οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές τις ημέρες του Πάσχα, μίλησε ο ιερέας και δικυκλιστής διασώστης του ΕΚΑΒ, Απόστολος Δάμκαλης
Ο ρόλος των δικυκλιστών διασωστών περιλαμβάνει την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών εν δυνάμει ύποπτων για κορωνοϊό. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα προστασία που του έχουν δοθεί, όπως μάσκες, γάντια, ειδικές στολές κλπ.

«Οι μοτοσικλετιστές διασώστες δεν μεταφέρουν ασθενείς στα νοσοκομεία, αλλά ως «αιχμή του δόρατος» πηγαίνουν σε όλα τα επείγοντα περιστατικά» σημείωσε ο κ. Δάμκαλης, στην εκπομπή «MEGA Mag» και τόνισε ότι όταν δεν έχει υπηρεσία στο ΕΚΑΒ, φοράει τα ράσα της εκκλησίας.
Τέλος, μίλησε και για το καθεστώς στο οποίο έχουν μπει και οι εκκλησίες λόγω κοροναϊού, κάνοντας λόγο για «οι καταστάσεις πρωτόγνωρες, ωστόσο με πίστη και με προσευχή όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν».

Πρόκειται για έναν σύγχρονο Σαμαρείτη, ο οποίος το πρωί είναι Ιερέας και το βράδυ εκτελεί το λειτούργημα του διασώστη του ΕΚΑΒ

Ο π. Απόστολος Δάμκαλης, είχε μιλήσει στο παρελθόν στην κάμερα του πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και στον Δημήτρη Στρουμπάκο, για τις μεγάλες καθημερινές προκλήσεις  και τους δύο σημαντικούς ρόλους που συνδυάζει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων