22/04/2020 22/04/2020 Το Άγιο Φως έφτασε σε όλα τα Ορθόδοξα προσκυνήματα με τη συμβολή του  στρατού φέτος, στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη όταν οι Έλληνες Ορθόδοξοι  την ίδια ώρα ή το έπαιρναν σαν κλέφτες από τις εκκλησιές  ή δεν το έβαλαν καν στα σπίτια τους λόγω των απαγορεύσεων στη χώρα μας. Από την Ιεριχώ, τη Βηθλεέμ, τη...
22 Απριλίου, 2020 - 16:23
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2020 - 16:39

Ο στρατός μετέφερε το Άγιο Φως στα Ορθόδοξα προσκυνήματα

Διαδώστε:
Ο στρατός μετέφερε το Άγιο Φως στα Ορθόδοξα προσκυνήματα

Το Άγιο Φως έφτασε σε όλα τα Ορθόδοξα προσκυνήματα με τη συμβολή του  στρατού φέτος, στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη όταν οι Έλληνες Ορθόδοξοι  την ίδια ώρα ή το έπαιρναν σαν κλέφτες από τις εκκλησιές  ή δεν το έβαλαν καν στα σπίτια τους λόγω των απαγορεύσεων στη χώρα μας.

Από την Ιεριχώ, τη Βηθλεέμ, τη Ναζαρέτ και όλα τα παλαιστινιακά εδάφη  έως την Ιορδανία οι  στρατιώτες μετέφεραν το Άγιο Φως συνοδεύοντας τους Ιερείς του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου ενώ την ίδια ώρα οι εντολές της κυβέρνησης στην Ελλάδα ήταν να δίδονται πρόστιμα σε όποιον πλησίαζε Εκκλησία.

Ειδικά στα μοναστήρια της ερήμου η χαρά των μοναχών ήταν μεγάλη όταν έβλεπαν τους στρατιώτες να φθάνουν με το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο.

Ο ηγούμενος στο μοναστήρι της Πέρδικας στην Ιεριχώ, γέροντας Χρυσόστομος, μιλώντας Αραβικά ευχαρίστησε την αποστολή που έκανε αυτή την ευλογημένη κίνηση κι έφερε το Άγιο Φως στις Μονές της ερήμου

Δείτε το βίντεο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων