30/09/2021 30/09/2021 Για το ενδεχόμενο απαγόρευσης της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και τη θέση περιορισμών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της, Άγιο Δημήτριο, κλήθηκε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.  Η ερώτηση βασίστηκε στις τοποθετήσεις των ημερών από την κυρία Παγώνη και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων,...
30 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:39
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2021 - 16:15

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για παρέλαση και Άγιο Δημήτριο

Διαδώστε:
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για παρέλαση και Άγιο Δημήτριο

Για το ενδεχόμενο απαγόρευσης της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και τη θέση περιορισμών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της, Άγιο Δημήτριο, κλήθηκε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Η ερώτηση βασίστηκε στις τοποθετήσεις των ημερών από την κυρία Παγώνη και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη. Η μεν πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ εξέφρασε την αντίθεσή της στην πραγματοποίηση παρελάσεων και θρησκευτικών εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, ο δε κ. Γεωργιάδης τόνισε σε τηλεοπτική του εμφάνιση πως «η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο “κόκκινο”. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις παρελάσεις για τις περιοχές που είναι στο “κόκκινο” θα ισχύουν και στη Θεσσαλονίκη. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις περιοχές που είναι στο “πράσινο” θα ισχύσουν στο “πράσινο”.

Ο κύριος Οικονόμου δεν απάντησε ούτε θετικά αλλά ούτε και αρνητικά. Ωστόσο, είπε ότι η κυβέρνηση θα παρακολουθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ υπενθύμισε ότι και μέσα στο καλοκαίρι είχαμε μεγάλες γιορτές και θρησκευτικές λειτουργίες, οι οποίες έγιναν με ένα πλαίσιο συγκεκριμένων μέτρων. «Σε σχέση με πέρυσι δεν πρέπει λεπτό να ξεχνάμε ότι φέτος έχουμε πολύ κόσμο εμβολιασμένο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δύο στους τρεις ενήλικους είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν αντισώματα λόγω ανοσίας. Και στη Βόρειο Ελλάδα τα ποσοστά πρέπει και μπορούν να αυξηθούν, αλλά εκείνο που πρέπει κανείς να κρατήσει είναι ότι δεν είναι φέτος (η κατάσταση) όπως ήταν πέρσι, λόγω του εμβολιασμού. Η κοινωνία μαζί με την ιατρική κοινότητα βοήθησε, συνεργάστηκε και ανταποκρίθηκε σε αυτή την ανάγκη και την απαίτηση να αξιοποιήσουμε αυτό το δώρο της επιστήμης», είπε, χαρακτηρίζοντας μη αμελητέο το ποσοστό των εμβολιασμών.

«Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι η βούλησή μας: δεν θα ξανακλείσει η χώρα, δεν θα ξαναπάμε σε lockdown», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης:

Λινού για εορτή Αγίου Δημητρίου: «Η Εκκλησία μπορεί να το ρυθμίσει»

Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξει γενική απόφαση για τις παρελάσεις

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων