07/05/2023 08/05/2023 Αρκετά είναι τα δημόσια πρόσωπα που έχουν επισκεφθεί τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών προκειμένου να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί». Μεταξύ αυτών και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα και τα παιδιά τους Κωνσταντίνο και Δάφνη, προσκύνησε το μεσημέρι της Κυριακής 7 Μαΐου την Ιερά Εικόνα...
07 Μαΐου, 2023 - 15:03
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2023 - 13:22

Ο Μητσοτάκης προσκύνησε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστί» στη Μητρόπολη Αθηνών

Διαδώστε:
Ο Μητσοτάκης προσκύνησε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστί» στη Μητρόπολη Αθηνών

Αρκετά είναι τα δημόσια πρόσωπα που έχουν επισκεφθεί τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών προκειμένου να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί».

Μεταξύ αυτών και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα και τα παιδιά τους Κωνσταντίνο και Δάφνη, προσκύνησε το μεσημέρι της Κυριακής 7 Μαΐου την Ιερά Εικόνα που κομίστηκε την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα από το Άγιον Όρος και έχει προσελκύσει χιλιάδες πιστούς.

Νωρίτερα το πρωί ο Μακαριώτος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Συλλειτούργησαν οι Επίσκοποι Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος και Ρωγών κ. Φιλόθεος. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καρσιώτης.

Παρέστησαν, η Διοίκηση του Αγίου Όρους, Υπουργοί, Βουλευτές, τοπικές αρχές.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Να σημειωθεί ότι η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» -από τον ναό του Πρωτάτου στο Άγιο Όρος– θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών μέχρι τις 15 Μαΐου.

 

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων