12/11/2019 12/11/2019 Με τη πρέπουσα τιμή τελέστηκε τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, ο μέγας πανηγυρικός και πατριαρχικός εσπερινός επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας του Ελεήμονος, πολιούχου και προστάτου της Λεμεσού, στον ομώνυμο ναό του Αγίου. Κλήρος και Λαός, με ψαλμούς και ύμνους και ωδές πνευματικές, τίμησε επαξίως τον μιμητή του Δεσπότου Χριστού,...
12 Νοεμβρίου, 2019 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2019 - 8:52

Ο Πατρ. Αλεξανδρείας στους εορτασμούς για τον Πολιούχο Λεμεσού

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Αλεξανδρείας στους εορτασμούς για τον Πολιούχο Λεμεσού

Με τη πρέπουσα τιμή τελέστηκε τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, ο μέγας πανηγυρικός και πατριαρχικός εσπερινός επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας του Ελεήμονος, πολιούχου και προστάτου της Λεμεσού, στον ομώνυμο ναό του Αγίου. Κλήρος και Λαός, με ψαλμούς και ύμνους και ωδές πνευματικές, τίμησε επαξίως τον μιμητή του Δεσπότου Χριστού, Ιωάννη.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωροςτου Β’,  συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Kένυας κ. Μακαρίου, Γουϊνέας κ. Γεωργίου, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Νιτρίας κ. Νικοδήμου, Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, και Αμαθούντος κ. Νικολάου. Στον εσπερινό συμμετείχε πλειάδα ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεώς  καθώς και πλήθος κόσμου. Παρών ήταν ο δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης.

Τα ψαλτήρια κόσμησε η χορωδία της Μητροπόλεώς “Ρωμανός ο Μελωδός”.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του χαριτόβρυτου λειψάνου του αγίου σε παρακείμενους δρόμους της ενορίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων