25/03/2021 25/03/2021 Αποκλειστική συνέντευξη στην τηλεόραση της Βουλής παραχώρησε ο πρέσβης της Γαλλίας Patrick Maisonnave με αφορμή τη εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου αλλά και της προσφοράς από πλευράς Γαλλικής εθνοσυνέλευσης, προς τη Βουλή των Ελλήνων, της ταπισερί «Σχολή των Αθηνών». Μιλώντας στην εκπομπή «Βουλής Βήμα» με την Αλεξία Κουλούρη, και με το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφής,...
25 Μαρτίου, 2021 - 10:04
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2021 - 9:34

Ο Πρέσβης της Γαλλίας για την τουρκική προκλητικότητα

Διαδώστε:
Ο Πρέσβης της Γαλλίας για την τουρκική προκλητικότητα

Αποκλειστική συνέντευξη στην τηλεόραση της Βουλής παραχώρησε ο πρέσβης της Γαλλίας Patrick Maisonnave με αφορμή τη εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου αλλά και της προσφοράς από πλευράς Γαλλικής εθνοσυνέλευσης, προς τη Βουλή των Ελλήνων, της ταπισερί «Σχολή των Αθηνών».

Μιλώντας στην εκπομπή «Βουλής Βήμα» με την Αλεξία Κουλούρη, και με το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφής, ο Γάλλος πρέσβης ερωτηθείς για την τουρκική προκλητικότητα τονίζει: «Πάνω από δύο χρόνια τώρα, η Ελλάδα πέρασε δύσκολες στιγμές, κυρίως λόγω της συμπεριφοράς της γείτονος Τουρκίας.

Με χαροποιεί ότι αυτά τα δύο χρόνια η Γαλλία ήταν σε επικοινωνία και στάθηκε στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης, για να βοηθήσει την Ελλάδα και τον λαό να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Στην ουσία αυτό που έχουμε αναλάβει εδώ και πάνω από δύο χρόνια, είναι η ενδυνάμωση των στρατηγικών αμυντικών σχέσεών μας, έτσι ώστε η Γαλλία να είναι ο σύμμαχος αναφοράς της Ελλάδας σε αυτές τις συνθήκες».

Αναφορικά με το θέμα των κυρώσεων ο κ. Maisonnave υπογραμμίζει: «Η Τουρκία θα έχει καταλάβει ήδη, ή καταλαβαίνει τώρα τα μηνύματα, που της στέλνουν συλλογικά οι Ευρωπαίοι. Όχι μόνο η Γαλλία, αλλά και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν μπορούν να υπάρξουν καλές σχέσεις Τουρκίας-Ευρώπης, αν η Τουρκία δεν συνειδητοποιήσει ότι η συμπεριφορά αρκετών μηνών οδηγεί σε αδιέξοδο. Ελπίζω λοιπόν η Τουρκία, η οποία άλλωστε επιθυμεί μια πιο θετική πολιτική ατζέντα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να έχει πάρει το μήνυμα, γιατί μια σταθερή και θετική σχέση μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, προαπαιτεί τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Απαντώντας σε ερώτηση για τη στρατιωτική παρουσία της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Γάλλος πρέσβης σημειώνει: «Η Γαλλία αύξησε κατά πολύ τη στρατιωτική της παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα γνωρίζετε αναμφιβόλως ότι έχουμε κάθε τόσο ασκήσεις, τόσο στον ναυτικό τομέα όσο και στον εναέριο, ώστε να μάθουν τα στρατεύματά μας να συνεργάζονται. Και όπως γνωρίζετε επίσης, η Ελλάδα πήρε τη γενναία απόφαση, να αποκτήσει έναν αριθμό αεροσκαφών Rafale. Το θεωρώ σημαντικό γιατί ελληνικός και γαλλικός στρατός, μαθαίνουν να αλληλοδιαδρούν, να συνεργάζονται όταν επιχειρούν. Πιστεύω πολύ στο μέλλον της στρατηγικής σχέσης των δύο χωρών, καταλήγει ο Γάλλος πρέσβης.

Ολόκληρη η συνέντευξη θα μεταδοθεί την 25η Μαρτίου στις 23:00 στην τηλεόραση της Βουλής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων