24/05/2020 24/05/2020 Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, σχολίασε την κατάσταση στο Μαυροβούνιο με την σύλληψη του Επισκόπου Νίκσιτς κ. Ιωαννικίου. Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Τζουκάνοβιτς τάχτηκε κατά του λαού του και το γεγονός ότι τάσσεται κατά της Εκκλησίας, ότι προσπαθεί να δημιουργήσει έναν νέο οργανισμό,...
24 Μαΐου, 2020 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2020 - 15:02

«Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου τάχτηκε κατά του λαού του»

Διαδώστε:
«Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου τάχτηκε κατά του λαού του»

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, σχολίασε την κατάσταση στο Μαυροβούνιο με την σύλληψη του Επισκόπου Νίκσιτς κ. Ιωαννικίου.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Τζουκάνοβιτς τάχτηκε κατά του λαού του και το γεγονός ότι τάσσεται κατά της Εκκλησίας, ότι προσπαθεί να δημιουργήσει έναν νέο οργανισμό, πιστοποιεί ότι δεν αντιλαμβάνεται την ουσία της εκκλησίας και δεν καταλαβαίνει το λαό του. Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο δεν είναι ένας ξένος οργανισμός, είναι Εκκλησία του λαού του Μαυροβουνίου. Κι αν ο Τζουκάνοβιτς, ο οποίος είναι, εφόσον γνωρίζω, άθεος και δεν έχει βαπτιστεί, προσπαθεί να δημιουργήσει την δική του Εκκλησία, είναι ένα τεράστιο λάθος».

Πηγή: mospat.ru

Απόδοση στα ελληνικά: Irina Tresorukova

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων