24/06/2022 24/06/2022 Με ιδιαίτερο σεβασμό και βαθειά συγκίνηση οι συμμετέχοντες στο μεγάλο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με τίτλο: Workshop Molecular and Developmental Biology of Drosophila, συγκεντρώθηκαν για να φυτέψουν δέντρο στη Μνήμη της Suzan Eaton, θύμα δολοφονίας τον Ιούλιο του 2019, ενώ η ίδια έκανε την απογευματινή της βόλτα στα Αφράτα. Όπως σημείωσε ο κ. Ζορμπάς, στη σύντομη...
24 Ιουνίου, 2022 - 12:11
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2022 - 11:43

ΟΑΚ: Φύτεψαν δέντρο στη μνήμη της Suzan Eaton

Διαδώστε:
ΟΑΚ: Φύτεψαν δέντρο στη μνήμη της Suzan Eaton

Με ιδιαίτερο σεβασμό και βαθειά συγκίνηση οι συμμετέχοντες στο μεγάλο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με τίτλο: Workshop Molecular and Developmental Biology of Drosophila, συγκεντρώθηκαν για να φυτέψουν δέντρο στη Μνήμη της Suzan Eaton, θύμα δολοφονίας τον Ιούλιο του 2019, ενώ η ίδια έκανε την απογευματινή της βόλτα στα Αφράτα.

Όπως σημείωσε ο κ. Ζορμπάς, στη σύντομη προσλαλιά του, «πάντα ο άνθρωπος βασανίζεται από ένα ερώτημα: ποιος είναι. Και όπως έλεγε ο Έριχ Φρόμ ο άνθρωπος δεν εξαντλείται στο «ἔχειν», αλλά πρέπει να επεκτείνεται στο «εἶναι». Πρόκειται για κλασσικό ερώτημα που έθεσε και σε βιβλίο του με τίτλο: «Νά ἔχεις ἤ νά εἶσαι;», δηλαδή αν ο άνθρωπος είναι μόνον αυτό που έχει, όταν χαθεί αυτό πού έχει, τότε ποιός θα είναι; Σήμερα λοιπόν όλοι μαζί φυτεύουμε στη Μνήμη της ένα δένδρο, αλλά κυρίως επειδή πιστεύουμε στον «ὅλο» άνθρωπο και στην ενότητα του ανθρώπου με τον Θεό, την κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον, γιατί ο άνθρωπος είναι ο «κόσμος ὁ δεύτερος, ἐν μικρῷ ὁ μέγας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων