02/12/2020 02/12/2020 Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18:00-20:00, θα πραγματοποιηθεί Διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα: «Η Τέχνη και οι Ενασχολούμενοι με την Τέχνη την Εποχή του Covid-19 – Τρόποι επίδρασης και επιβίωσης», που διοργανώνει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, στο πλαίσιο των νέων διαδικτυακών δράσεων του Ιδρύματος, με γενική θεματική: «Εκδηλώσεις την εποχή της πανδημίας του Covid-19»....
02 Δεκεμβρίου, 2020 - 13:06
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2020 - 13:55

OAK: «Η Τέχνη την εποχή του Covid-19»

Διαδώστε:
OAK: «Η Τέχνη την εποχή του Covid-19»

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18:00-20:00, θα πραγματοποιηθεί Διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα: «Η Τέχνη και οι Ενασχολούμενοι με την Τέχνη την Εποχή του Covid-19 – Τρόποι επίδρασης και επιβίωσης», που διοργανώνει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, στο πλαίσιο των νέων διαδικτυακών δράσεων του Ιδρύματος, με γενική θεματική: «Εκδηλώσεις την εποχή της πανδημίας του Covid-19».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου “η Τέχνη αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ανθρώπινου Πολιτισμού, εκφράζει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του ανθρώπου ερμηνεύοντας τον θεατό και αθέατο κόσμο, αποτελώντας αφετηρία για σκέψη και έχοντας παράλληλα την έννοια της ψυχαγωγίας. Για πολλούς συνανθρώπους μας, όμως, η Τέχνη αποτελεί εργασία, καθώς τους προσφέρει τα προς το ζην”.

Αναμφισβήτητα, η πανδημία του Covid-19, που βιώνει η ανθρωπότητα σχεδόν ένα χρόνο τώρα, έχει αλλάξει παντελώς την καθημερινότητά μας, σε όλους τους τομείς, καθιστώντας αδύνατη την ενασχόληση με τις καθημερινές μας συνήθειες και αναγκάζοντάς μας, να βρίσκουμε διεξόδους και εναλλακτικές λύσεις και πρακτικές. Σε ποιο βαθμό πετυχαίνουμε κάτι τέτοιο; Πόσο εύκολο ή δύσκολο εγχείρημα είναι, ειδικά για τους ανθρώπους της Τέχνης;
Για το επίκαιρο θέμα αυτό, θα μιλήσουν οι:
* κα Ειρήνη Παπουτσάκη, Ιστορικός και Θεωρητικός Θεάτρου – Κινηματογράφου, Υποψήφια Διδάκτωρ Ιστοριογραφίας Θεάτρου.
* κα Έφη Θεοδώρου, Σκηνοθέτιδα και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.
* κ. Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης, Εικαστικός Επιμελητής, Διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Χανίων «Ελαιουργείον».
* κα Λαμπρινή Μποβιάτσου, Εικαστικός.
* Δρ Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος, Διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Κριτικός Τέχνης και Επιμελητής Εκθέσεων.
* κ. Ηλίας Βλαμάκης, Μουσικός και Δάσκαλος Κρητικής Λύρας στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, ενώ τον συντονισμό της Ημερίδας θα έχει η κα Εμμανουέλα Λαρεντζάκη, Φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας και Ιστορικός Τέχνης, Επιστημονική Συνεργάτιδα της ΟΑΚ.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq την Πέμπτη 3/12, στις 18:00, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα έχει τη σήμανση «LIVE» (Ζωντανή Μετάδοση).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων