29/12/2021 29/12/2021 Ολοκληρώθηκαν οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για τα νέα μέτρα που μετά την έκρηξη κρουσμάτων θα ισχύσουν από αύριο Πέμπτη στις 6:00 το πρωί. Μεταξύ άλλων ο κ Πλεύρης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, καθώς και το χρόνο ισχύος των πιστοποιητικών. Να σημειωθεί ότι προς την...
29 Δεκεμβρίου, 2021 - 15:07
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2021 - 15:57

Πλεύρης: Τα νέα μέτρα μετά την έξαρση κρουσμάτων

Διαδώστε:
Πλεύρης: Τα νέα μέτρα μετά την έξαρση κρουσμάτων

Ολοκληρώθηκαν οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για τα νέα μέτρα που μετά την έκρηξη κρουσμάτων θα ισχύσουν από αύριο Πέμπτη στις 6:00 το πρωί. Μεταξύ άλλων ο κ Πλεύρης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, καθώς και το χρόνο ισχύος των πιστοποιητικών.

Να σημειωθεί ότι προς την εστίαση το νέο πακέτο μέτρων προβλέπει ότι εστίαση-διασκέδαση θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα. Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα υπάρχει μια εξαίρεση και τα καταστήματα αυτά θα μπορέσουν να μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 2 τη νύχτα, λόγω ακριβώς της ιδιαιτερότητας της ημέρας.  Έξτρα μέτρο αποτελεί το να σταματήσει η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση. Aναμένεται επίσης να εκδοθούν ειδικές και σαφείς συστάσεις για τις συγκεντρώσεις στο σπίτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ισχύουν τα εξής:

Έχουμε συμφωνήσει με ιδιωτικές κλινικές να μας παρέχουν κλίνες και προσωπικό.

Από τα πρώτα στοιχεία με την Όμικρον οι νοσηλείες είναι λιγότερες και μικρότερες σε διάρκεια σε σχέση με τη Δέλτα.

Η επιτροπή καλεί τους πολίτες ομόφωνα να εμβολιαστούν που καλύπτουν πλήρως την Όμικρον. Πρέπει να σταματήσουμε τα fake news ότι δεν καλύπτουν. Ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σήμερα οφείλεται στην αύξηση των εμβολιασμών.

Η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας, καθώς και το χρόνο ισχύος των πιστοποιητικών.

  • Διασκέδαση εστίαση

Οι χώροι διασκέδασης/εστίασης θα έχουν ωράριο έως τις 24:00, ενώ στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα.

Για την παραμονή το ωράριο θα ισχύει μέχρι τις 2 το πρωί αλλά με όλες τις άλλες απαγορεύσεις.

Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες και μουσική.

  • Για τη χρήση μάσκας

Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση.
Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

  • Στα γήπεδα θα υπάρχει περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
  • Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50%. Θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρόνιων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.
  • Απαγορεύεται κάθε οργανωμένο πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο

Μιάμιση ώρα διήρκεσε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με θέμα την επανεξέταση των μέτρων λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον. Παρών στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ο υπουργός Υγείας, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και στελέχη του υπουργείου Υγείας, ο οποίος και παρουσίασε τα επικαιροποιημένα επιδημιολογικά στοιχεία στον πρωθυπουργό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων