22/02/2019 22/02/2019 Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και η Ένωση Ελλήνων Σλαβολόγων κήρυξαν σήμερα στην αίθουσα διαλέξεων της Εταιρείας, την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Επιστημονικό Συμποσίου με θέμα ” Οι δρόμοι του Ελληνικού Πνεύματος στον κόσμο των Σλάβων”.- Κύριλλος και Μεθόδιος, Ησυχασμός, Άγιον Όρος. Εις μνήμην του καθηγητού Αντωνίου-Αιμίλιου Ταχιάου. Το Συνέδριο λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των...
22 Φεβρουαρίου, 2019 - 19:02
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2019 - 19:35

Οι δρόμοι του Ελληνικού Πνεύματος στον κόσμο των Σλάβων

Διαδώστε:
Οι δρόμοι του Ελληνικού Πνεύματος στον κόσμο των Σλάβων

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και η Ένωση Ελλήνων Σλαβολόγων κήρυξαν σήμερα στην αίθουσα διαλέξεων της Εταιρείας, την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Επιστημονικό Συμποσίου με θέμα ” Οι δρόμοι του Ελληνικού Πνεύματος στον κόσμο των Σλάβων”.- Κύριλλος και Μεθόδιος, Ησυχασμός, Άγιον Όρος. Εις μνήμην του καθηγητού Αντωνίου-Αιμίλιου Ταχιάου. Το Συνέδριο λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των εορταστικών Εκδηλώσεων για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Συμμετέχουν έγκριτοι ακαδημαϊκοί και σλαβολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, γεγονός που εγγυάται την επιτυχία του Συμποσίου και το υψηλού επίπεδο εισηγήσεις που θα ακουστούν.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Χάδος – Ραφαήλ Γεωργιάδης 

 

 

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Αρχιμ. Ειρηναίος Δεληδήμος, ο οποίος και ανέγνωσε το μήνυμα της Α. Θ. Π. Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, του Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη, ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο πρόεδρος του τμήματος Θεολογίας κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, ο Διευθυντής του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών κ. Συμεών Πασχαλίδης, ο κ. Νικολάου Απόστολος, ταγματάρχης, εκπρόσωπος του Διοικητού του Γ’ Σώματος Στρατού, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και πολλοί εταίροι.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων