21/01/2020 21/01/2020 Η συνεργασία της Βουλής με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), ενόψει των εορτασμών για τα 200 έτη από το 1821, αλλά και η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που διευκολύνει την ψήφο των εκτός Ελλάδος εκλογέων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της...
21 Ιανουαρίου, 2020 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2020 - 17:36

“Οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν πλέον λόγο για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα”

Διαδώστε:
“Οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν πλέον λόγο για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα”

Η συνεργασία της Βουλής με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), ενόψει των εορτασμών για τα 200 έτη από το 1821, αλλά και η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που διευκολύνει την ψήφο των εκτός Ελλάδος εκλογέων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΠαΔΕΕ στο μέγαρο του Κοινοβουλίου.

«Σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να προωθήσουμε στις 31 χώρες (που είμαστε εκλεγμένοι) όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα του 2020, αλλά και που θα γίνουν του χρόνου, με την επέτειο από την επανάσταση του 1821. Έχουμε μία θαυμάσια ευκαιρία να συνεργαστούμε διακοινοβουλευτικώς μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και όλων των Κοινοβουλίων που αντιπροσωπεύουμε, και να δείξουμε αυτήν την εικόνα στο ευρύτερο κοινό, να αναδείξουμε τη νέα εικόνα της Ελλάδας. Μία Ελλάδα που μπορεί, μία Ελλάδα που προχωρεί και μία Ελλάδα που προωθεί την ιδέα του Ελληνισμού που αποτελεί μία παγκόσμια ιδέα», τόνισε ο πρόεδρος της ΠαΔΕΕ, Πέτρος Κατσαμπάνης (Peter Katsambanis).

Ο κ. Κατσαμπάνης, μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου της Βικτώριας Αυστραλίας, ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Τασούλα αλλά και συνολικά τη Βουλή των Ελλήνων για την υποστήριξη που παρέχει στην Ένωση, από την ίδρυσή της έως σήμερα, και σημείωσε πως «στο πρόσωπο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠαΔΕΕ βλέπουμε μία άλλη άποψη του Ελληνισμού της διασποράς. Βλέπουμε άτομα που δεν πήγαν μόνο να επιβιώσουν σε άλλες πατρίδες αλλά βγήκαν εκλεγμένοι από τους πολίτες αυτών των χωρών ως αντιπρόσωποί τους. Είναι σπουδαίο. Δείχνει την επιρροή του Έλληνα, όπου και να πάει».

Στην ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους αποδήμους, «δηλαδή το να μπορούν οι απόδημοι Έλληνες να έχουν γνώμη για τα εν Ελλάδι πολιτικά πράγματα, που επιτεύχθηκε εντελώς πρόσφατα, με ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή των Ελλήνων» αναφέρθηκε ο κ. Τασούλας. «Δεν είναι μία ιδεώδης εξέλιξη ως προς το εύρος όσων δικαιούνται να ψηφίζουν», επισήμανε, «αλλά είναι ένα θετικό σημαντικό πρώτο βήμα, που ξαναφέρνει σε επαφή εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού με τη μητέρα πατρίδα, γιατί έχουν πλέον λόγο για όσα συμβαίνουν σε αυτήν». Στην ίδια κατεύθυνση, ο κ. Τασούλας εξέφρασε την αισιοδοξία πως η ΠαΔΕΕ, με την αρωγή της Βουλής των Ελλήνων, «θα συνεχίσει να επιτυγχάνει και άλλους από τους υψηλούς στόχους υπέρ των συμφερόντων του οικουμενικού Ελληνισμού, της Ελλάδος, του πολιτισμού μας και όλων εκείνων των αξιών που η Ελλάδα διέδωσε σε όλον τον κόσμο και σήμερα δεσπόζουν σε όλες τις πολιτισμένες και προηγμένες χώρες».

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής παραβρέθηκαν, επίσης, o α’ αντιπρόεδρος της ΠαΔΕΕ, Leonidas Raptakis, η β’ αντιπρόεδρος, Effie Triantafilopoulos, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Steve Georganas, Vangelis Haritatos, Labi Kousoulis, Stephan Pappas, τα αναπληρωματικά μέλη, Alexandre Demetriades και Eleni Petinos, καθώς και ο επίτιμος γγ, John Pandazopoulos.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων