27/11/2021 27/11/2021 Λαμπαδηδρομία πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο στα πλαίσια του Παλαμηδείου Άθλου 2021 με την τιμητική συμμετοχή για άλλη μια χρονιά της Ευελπίδων ΣΣΕ, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021. Η αγωνιστική άνοδος του κάστρου του Παλαμηδίου, ο «Παλαμήδειος Άθλος – Nafplio Castle Run» είναι ένα μοναδικό στο είδος του αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα. Φέτος η Λαμπαδηδρομία του Παλαμηδίου...
27 Νοεμβρίου, 2021 - 19:29
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2021 - 19:35

Οι Ευέλπιδες ανέβηκαν στο Παλαμήδι κρατώντας τους πυρσούς

Διαδώστε:
Οι Ευέλπιδες ανέβηκαν στο Παλαμήδι κρατώντας τους πυρσούς

Λαμπαδηδρομία πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο στα πλαίσια του Παλαμηδείου Άθλου 2021 με την τιμητική συμμετοχή για άλλη μια χρονιά της Ευελπίδων ΣΣΕ, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021.

Η αγωνιστική άνοδος του κάστρου του Παλαμηδίου, ο «Παλαμήδειος Άθλος – Nafplio Castle Run» είναι ένα μοναδικό στο είδος του αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα. Φέτος η Λαμπαδηδρομία του Παλαμηδίου Κάστρου με την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ήταν αφιερωμένη στο υγειονομικό προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου.

Η πορεία των Λαμπαδηδρόμων ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, από εκεί με σημεία διαδρομής και συμβολισμού: το Στρατόπεδο, το Λιοντάρι των Βαυαρών, οι Λαμπαδηδρόμοι έφτασαν στο άγαλμα του Σταϊκόπουλου από όπου με τη δύση του ηλίου ξεκίνησε η άνοδος στο κάστρο του Παλαμηδίου. Όταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος έφτασε στην κορυφή του κάστρου, άναψε ο βωμός που είχε τοποθετηθεί από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο.

Ο Παλαμήδιος άθλος γίνεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της 199ης επετείου της άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου από τον Στάικο Σταϊκόπουλο και τους επαναστατημένους Έλληνες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Φώτο: STUDIO B&G Γ. ΡΑΣΣΙΑΣ – Ε. ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων