16/02/2023 16/02/2023 Περίπου 13 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας μετέφεραν με ειδική πτήση οι Κυπριακές Αερογραμμές την Πέμπτη, προς στήριξη των σεισμοπαθών σε Τουρκία και Συρία, ενώ περισσότεροι τόνοι βοήθειας θα μεταφερθούν προσεχώς με τις προγραμματισμένες πτήσεις τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αερομεταφορέα, μεταφέρθηκαν περίπου 10 τόνοι ιατρικού υλικού, περίπου 100 κιβώτια παιδικών τροφών και άλλα συγκεντρωμένα αγαθά για...
16 Φεβρουαρίου, 2023 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2023 - 19:17

Οι Κυπριακές Αερογραμμές μετέφεραν 13 τόνους βοήθειας για σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία

Διαδώστε:
Οι Κυπριακές Αερογραμμές μετέφεραν 13 τόνους βοήθειας για σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία

Περίπου 13 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας μετέφεραν με ειδική πτήση οι Κυπριακές Αερογραμμές την Πέμπτη, προς στήριξη των σεισμοπαθών σε Τουρκία και Συρία, ενώ περισσότεροι τόνοι βοήθειας θα μεταφερθούν προσεχώς με τις προγραμματισμένες πτήσεις τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αερομεταφορέα, μεταφέρθηκαν περίπου 10 τόνοι ιατρικού υλικού, περίπου 100 κιβώτια παιδικών τροφών και άλλα συγκεντρωμένα αγαθά για την υποστήριξη των θυμάτων που επλήγησαν από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό.

Όπως αναφέρεται, σε συνέχεια της ανακοίνωσης των Κυπριακών Αερογραμμών στις 8 Φεβρουαρίου με τη δημιουργία και γνωστοποίηση του ειδικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] για να συνδράμει στις προσπάθειες βοήθειας στις πληγείσες περιοχές από τον καταστροφικό σεισμό, διαθέτοντας τα αεροσκάφη και τη χωρητικότητά της σε κυβερνήσεις, φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανισμούς που χρειάζονται μεταφορά αγαθών, φαρμάκων και ομάδων διάσωσης ή εξοπλισμού, η ανταπόκριση ήταν μια υπενθύμιση ότι οι άνθρωποι δεν βλέπουν σύνορα, ούτε εθνικότητες όταν πρόκειται να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον σε δύσκολες στιγμές όπως αυτές.

Σημειώνεται πως το σημερινό φορτίο περιλάμβανε 10 τόνους φαρμάκων που δώρισε η εταιρεία Medochemie, καθώς και εκατοντάδες κιβώτια παιδικών τροφών που δώρισε η εταιρεία P.Τ.Hadjigeorgiou, μαζί με άλλα αγαθά που δώρισαν πολίτες και η ομάδα των Κυπριακών Αερογραμμών στο σύνολό της, ενώ τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν κυρίως ρούχα, τρόφιμα και κουβέρτες.

Προστίθεται πως η βοήθεια παραδόθηκε χάρη στη γενναιόδωρη συμβολή των εταιρειών Petrolina – PPT Aviation Services, Hermes Airports και LGS Handlers που έκαναν τα πάντα δυνατά στο χρονικό πλαίσιο που δόθηκε, της Airtrans Cargo για τη φόρτωση των αγαθών καθώς και του προσωπικού των εν λόγω συνεργασιών και των συμπολιτών μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο COO των Κυπριακών Αερογραμμών Ανδρέας Γεωργίου, δήλωσε ότι η εταιρεία πήρε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει αυτή τη πτήση, με την οποία θα μεταφερθεί ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης που θα χρησιμοποιηθούν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην προσπάθεια που κάνουν καθημερινά για να σώσουν και να περιθάλψουν τους σεισμόπληκτους.

«Τα αισθήματα της θλίψης και του πόνου που βιώνουν άνθρωποι, μια μητέρα που χάνει το παιδί της, ένα παιδί που μένει ορφανό, μια οικογένεια η οποία ξεσπιτώνεται λόγω του σεισμού, είναι κοινά σε όλους τους ανθρώπους, δεν έχουν ούτε σύνορα, ούτε περιορίζονται», καταλήγει ο κ. Γεωργίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων