31/07/2020 31/07/2020 «Περιμένουμε να έχουμε μια συνάντηση με τους Έλληνες γείτονες στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες», είπε ο τούρκος υπουργός. Για επικείμενη συνάντηση με Έλληνες αξιωματούχους στην Άγκυρα, έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. «Περιμένουμε να έχουμε μια συνάντηση με τους Έλληνες γείτονες στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας μ’...
31 Ιουλίου, 2020 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2020 - 9:46

Οι Τούρκοι ζητούν συνάντηση τις επόμενες ημέρες

Διαδώστε:
Οι Τούρκοι ζητούν συνάντηση τις επόμενες ημέρες

«Περιμένουμε να έχουμε μια συνάντηση με τους Έλληνες γείτονες στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες», είπε ο τούρκος υπουργός. Για επικείμενη συνάντηση με Έλληνες αξιωματούχους στην Άγκυρα, έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Περιμένουμε να έχουμε μια συνάντηση με τους Έλληνες γείτονες στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας μ’ αυτές και άλλες παρεμφερείς συναντήσεις. Η δουλειά μας συνεχίζεται σ’ αυτή την κατεύθυνση», τόνισε χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε η εφημερίδα «Hurriyet».

Την ίδια ώρα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας μετέδωσαν την Πέμπτη πως ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadoul, ο Ακάρ μαζί με την τουρκική διοίκηση Ενόπλων Δυνάμεων διενεργούν επιθεωρήσεις σε στρατεύματα στα σύνορα.

Ο Χουλουσί Ακάρ έφτασε νωρίτερα στην Αδριανούπολη, μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Γιασάρ Γκιούλερ, τον αρχηγό των χερσαίων δυνάμεων, στρατηγό Ουμίτ Ντουντάρ, τον αρχηγό της Αεροπορίας, πτέραρχο Χασάν Κιοτσούκακγιούζ, και τον αρχηγό του Ναυτικού, ναύαρχο Αντνάν Όλμπαλ.

Στην Αδριανούπολη, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας έγινε δεκτή από τον νομάρχη, τον διοικητή της 1ης Σταρτιάς (έδρα Κωνσταντινούπολη) και τον διοικητή της 54ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, που είναι αρμόδια για την φύλαξη των συνόρων.

Αρχιεπίσκοπος: Ο Ερντογάν κάνει παιχνίδια

«Πανέξυπνο» και «άνθρωπο που κάνει παιχνίδια» χαρακτήρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, που κλήθηκε να σχολιάσει τις αποφάσεις του Τούρκου προέδρου τόσο για την Αγία Σοφία όσο και για την Παναγία Σουμελά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού OPEN. «Ένα από τα παιχνίδια του», είπε ο Μακαριώτατος είναι και η προσπάθεια να… μαλακώσει την οργή του κόσμου από τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, επιτρέποντας την Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά το Δεκαπενταύγουστο. «Τις εργασίες στην Παναγία Σουμελά, όμως,  δεν τις χρηματοδοτούσε ο ίδιος», τόνισε ο Μακαριώτατος, θέλοντας να αποσαφηνίσει τυχόν παρερμηνείες στις δηλώσεις Ερντογάν πως «η Παναγία Σουμελά τόσα χρόνια δεν λειτουργούσε λόγω των έργων…».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

«Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τη δουλειά που ξεκινήσαμε στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας. Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της όπως έκανε και με την Αγία Σοφία», διατράνωσε και πάλι χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μήνυμά του για την μουσουλμανική εορτή των θυσιών (γνωστότερη ως μπαϊράμι). Ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε πως η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει τον αγώνα της σε μια ευρεία περιοχή που εκτείνεται από το Ιράκ και τη Συρία ως τη Λιβύη με νίκη για εκείνους και για τους φίλους τους και αδελφούς τους σε αυτές τις χώρες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων