14/03/2019 14/03/2019 Οι εφημέριοι των χριστιανικών εκκλησιών στην πόλη Σεντάνγια της Συρίας επτά χρόνια μετά την επίθεση των τρομοκρατών ενθυμούνται πώς γλίτωσαν την κατάληψη, έγιναν τόπος σωτηρίας για τους πρόσφυγες και βίωσαν θαύματα,«Παλαιά στη Σεντνάγια υπήρχαν 40 εκκλησίες και μοναστήρια. Αλλά ανέκαθεν η χώρα μας βίωνε επιθέσεις των βαρβάρων και σήμερα έχουν διασωθεί ούτε οι μισοί αρχαίοι...
14 Μαρτίου, 2019 - 22:27

Οι χριστιανοί της Συρίας 7 χρόνια μετά τις επιθέσεις θυμούνται για τα θαύματα

Διαδώστε:
Οι χριστιανοί της Συρίας 7 χρόνια μετά τις επιθέσεις θυμούνται για τα θαύματα

Οι εφημέριοι των χριστιανικών εκκλησιών στην πόλη Σεντάνγια της Συρίας επτά χρόνια μετά την επίθεση των τρομοκρατών ενθυμούνται πώς γλίτωσαν την κατάληψη, έγιναν τόπος σωτηρίας για τους πρόσφυγες και βίωσαν θαύματα,«Παλαιά στη Σεντνάγια υπήρχαν 40 εκκλησίες και μοναστήρια. Αλλά ανέκαθεν η χώρα μας βίωνε επιθέσεις των βαρβάρων και σήμερα έχουν διασωθεί ούτε οι μισοί αρχαίοι ναοί», λέει ο π. Σεραφείμ, εφημέριος της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Αυτή η εκκλησία εμφανίστηκε το 19ο αιώνα πάνω από σπηλιά των ερημιτών. Μέσα στον πόλεμο εδώ άρχισαν να έρχονται πολλοί πρόσφυγες και όλες οι εκκλησίες της Σεντνάγια έγιναν καταφύγιο για τους παθόντες.
«Χάρη στους στρατιώτες μας και τους επιστρατευμένους καταφέραμε να νικήσουμε», λέει ο π. Σεραφείμ.
Το 2012 οι τρομοκρατικές ομάδες έβαλαν στόχο την πόλη και άρχισαν να την καταστρέφουν μεθοδικά με βομβαρδισμούς. Το πρώτο θαύμα έγινε στο χώρο της Ιεράς Μονής των Χειρουβίμ, αφού δεν έγινε έκρηξη.
Η κατάληψη της Σεντνάγια δεν έγινε χάρη στην επέμβαση των ρωσικών στρατευμάτων, γι’αυτό η χριστιανοί της Συρίας θεωρούν τους ρώσους στρατιωτικούς και, συνεπώς, όλο τον ρωσικό λαό, απελευθερωτές.
Το δεύτερο θαύμα έγινε, όταν η αδελφή Φεβρονία έπρεπε να βγάλει τα παιδιά στο λεωφορείο που τους περίμενε έξω από το μοναστήρι, αλλά κάτι την καθυστέρησε και εκείνη τη στιγμή δίπλα στο σχολείο έπεσε μια βόμβα, παρόλα αυτά κανένας δεν σκοτώθηκε.

«Είναι μια ευλογημένη γη, εδώ δεν έχει θέση η κακία», λέει η Φεβρονία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων