15/12/2021 15/12/2021 Για τη τήρηση των μέτρων κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και στις εκκλησίες κλήθηκε να απαντήσει σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο ορίζει τι προβλέπεται σχετικά με τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους, τονίζοντας ότι η τήρησή του ισχύει...
15 Δεκεμβρίου, 2021 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2021 - 11:22

Οικονόμου: “Η Εκκλησία δεν εξαιρείται από κανένα μέτρο”

Διαδώστε:
Οικονόμου: “Η Εκκλησία δεν εξαιρείται από κανένα μέτρο”

Για τη τήρηση των μέτρων κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και στις εκκλησίες κλήθηκε να απαντήσει σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο ορίζει τι προβλέπεται σχετικά με τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους, τονίζοντας ότι η τήρησή του ισχύει και για την Εκκλησία. “Η Εκκλησία δεν εξαιρείται από κανένα μέτρο”, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι και οι δύο πλευρές θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα.

“Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, χωρίς εντάσεις, προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα”, είπε και πρόσθεσε ότι η Εκκλησία με το μήνυμά της μπορεί να πείσει τους πολίτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 

Τα μέτρα για την περίοδο των Χριστουγέννων βρέθηκαν και στις συζητήσεις που είχε ο Πρωθυπουργός με τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στην έκτακτη συνεδρίαση της οποίας έλαβε μέρος την Δευτέρα.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης ΔΙΣ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σημείωσε ότι αναφορικά με τις εορτές των Χριστουγέννων αν χρειαστεί θα τελεσθούν περισσότερες ακολουθίες και θείες λειτουργίες, για να μην υπάρξει συνωστισμός. Όσο για το θέμα των ελέγχων, τόνισε ότι αυτό έχει ξεκαθαριστεί σε προηγούμενη σύνοδο, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν είμαστε όργανα ελέγχου».

Αναφορικά με κληρικούς που παρουσιάζονται ως αρνητές του εμβολιασμού και της πανδημίας υπογράμμισε ότι: «αυτοί οι οποίοι κάνουν τέτοια κηρύγματα δεν ανήκουν στην Εκκλησία της Ελλάδος». Απαντώντας στο ερώτημα του Δημοσιογράφου του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Δημήτρη Στρουμπάκου για το αν θα πραγματοποιηθεί φέτος ο καθαγιασμός των υδάτων ανήμερα των Φώτων, ο Σεβασμιώτατος, απάντησε ότι αυτός θα γίνει κανονικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων