02/06/2022 02/06/2022 “Η Ελλάδα ενημέρωσε στην έκτακτη σύνοδο Ευρωπαϊκού συμβουλίου για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας όπως εκδηλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες”, είπε ο Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. “Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι άλλη μια εστία έντασης στον πλανήτη. Έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας και τους συμμάχους στο πλευρό μας”, ανέφερε. “Η...
02 Ιουνίου, 2022 - 14:54
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2022 - 13:57

Οικονόμου: Πετύχαμε διεθνή καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας

Διαδώστε:
Οικονόμου: Πετύχαμε διεθνή καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας

“Η Ελλάδα ενημέρωσε στην έκτακτη σύνοδο Ευρωπαϊκού συμβουλίου για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας όπως εκδηλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες”, είπε ο Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. “Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι άλλη μια εστία έντασης στον πλανήτη. Έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας και τους συμμάχους στο πλευρό μας”, ανέφερε.

“Η χώρα απαντά με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στην τουρκική προκλητικότητα, έχουμε ισχυρούς συμμάχους, ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα και το δίκαιο με το μέρος μας”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

“Το αποτέλεσμα την παρέμβασης του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες ήταν να έχουμε σειρά δηλώσεων σαφούς αποδοκιμασίας της τουρκικής προκλητικότητας, όπως είπε, κάνοντας αναφορά στη δήλωση Μακρόν, αλλά και στη δήλωση από το Βερολίνο”, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι “μετά την πολιτική των ίσων αποστάσεων, είχαμε για πρώτη φορά από το Βερολίνο μια σαφή καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας”.

Για την εξωτερική πολιτική της χώρας, ο κ. Οικονόμου δήλωσε: “Έχουμε ενισχύσει το αποτύπωμα της χώρας με συμφωνίες με μεγάλες δυνάμεις, με την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης και την αποδοχή απόψεων Μητσοτάκη στο εξωτερικό”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων