24/06/2020 24/06/2020 Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μιλώντας σε δημοσιογράφο της Ουάσινγκτον Ποστ για το θέμα της Αγίας Σοφίας είπε «Τι μπορώ να πω ως χριστιανός κληρικός και Έλληνας πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη; Αντί να μας ενώσει, μια κληρονομιά 1.500 ετών, μας διχάζει. Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος.” Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στα σχέδια της Τουρκίας για την μετατροπή...
24 Ιουνίου, 2020 - 21:03
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2020 - 21:14

Παναγιώτατος για Αγ. Σοφία: “Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος”

Διαδώστε:
Παναγιώτατος για Αγ. Σοφία: “Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος”

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μιλώντας σε δημοσιογράφο της Ουάσινγκτον Ποστ για το θέμα της Αγίας Σοφίας είπε «Τι μπορώ να πω ως χριστιανός κληρικός και Έλληνας πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη; Αντί να μας ενώσει, μια κληρονομιά 1.500 ετών, μας διχάζει. Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος.”

Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στα σχέδια της Τουρκίας για την μετατροπή του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τόνισε “Επιζήσαμε για 17 αιώνες και θα μείνουμε εδώ για πάντα, όπως θέλει ο Θεός”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων