21/09/2021 22/09/2021 Οι Σέρβοι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Βλάντε Ντίβατς, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς και Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς, ο Κροάτης Ντίνο Ράτζα, ο Μαυροβούνιος Ζάρκο Πάσπαλι και ο Σλοβένος Γιούρι Ζντοβτς –σε μια εικόνα όλη η πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, ένας ογκόλιθος του πάλαι ποτέ καλού Ευρωπαϊκού μπάσκετ- μετέφεραν σήμερα στην τελευταία του κατοικία τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Η εξόδιος ακολουθία και ταφή του...
21 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:18
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2021 - 2:18

Όλη η πρώην Γιουγκοσλαβία αποχαιρέτησε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς

Διαδώστε:
Όλη η πρώην Γιουγκοσλαβία αποχαιρέτησε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς

Οι Σέρβοι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Βλάντε Ντίβατς, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς και Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς, ο Κροάτης Ντίνο Ράτζα, ο Μαυροβούνιος Ζάρκο Πάσπαλι και ο Σλοβένος Γιούρι Ζντοβτς –σε μια εικόνα όλη η πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, ένας ογκόλιθος του πάλαι ποτέ καλού Ευρωπαϊκού μπάσκετ- μετέφεραν σήμερα στην τελευταία του κατοικία τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Η εξόδιος ακολουθία και ταφή του σπουδαίου Σέρβου προπονητή έλαβε χώρα στο νέο κοιμητήριο του Βελιγραδίου, όπου φίλοι και συγγενείς τον αποχαιρέτισαν, απελευθερώνοντας το σμήνος από τα περιστέρια, που τόσο αγαπούσε.    

Ένας από τους πιο επιτυχημένους Ευρωπαίους προπονητές όλων των εποχών έφυγε την περασμένη Πέμπτη, σε ηλικία 78 ετών.

 

 

Ο καλύτερος μαθητής του Ίβκοβιτς, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, συγκίνησε διηγούμενος τις ιστορίες του με τον μεγάλο «Ντούντα».

«Ο Ντούντα με πήγε πρώτη φορά στα μπουζούκια, είχε φιλία με όλους τους Έλληνες τραγουδιστές. Μία φορά, ένας διάσημος τραγουδιστής από την Θεσσαλονίκη, ο Πασχάλης Τερζής, τον πλησίασε και του φώναξε ”Ίβκοβιτς” με τον κλασικό ελληνικό τρόπο. Και θέλω να το πω, πως πάντα θα έχουμε αυτές τις βραδιές μας. Και τώρα, δεν υπήρξε άνθρωπος στην Αθήνα, που να με είδε και να μην μου μετέφερε τα συλλυπητήριά του! Ο Ίβκοβιτς άφησε ένα μεγάλο αποτύπωμα, δουλεύοντας σε πέντε ομάδες. Το 2012, λόγω κάποιων συνθηκών, αποφάσισε να μην συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Αναγνώρισαν την προσφορά μας, μας τίμησαν στην Αθήνα. Ξέρω πόσο αγαπούσε την Αθήνα, και για μένα η πόλη είναι ξεχωριστή».

Κλείνοντας, γύρισε προς την εικόνα του Ίβκοβιτς και απευθυνόμενος στη γυναίκα του είπε: «Αγαπητή νονά Νένο, είχες έναν υπέροχο άνθρωπο. Θα πρέπει να είστε περήφανοι για τον πατέρα σας, για ότι έκανε, έχετε πολλά στοιχεία του. Θέλω να συνεχίσω αυτό που έκανε. Νονέ θα είσαι εδώ για πάντα και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Ευχαριστώ».

Στο Βελιγράδι για την κηδεία βρέθηκαν οι: Βασίλης Σπανούλης, αδελφοί Αγγελόπουλοι, Δημήτρης Ιτούδης, Δήμος Ντικούδης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Γιούρι Ζντοβτς, Ζέλικο Ρέμπρατσα, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Νίκολα Πέκοβιτς, Μάρκο Κέσελ, Τίτος Κομνηνός, Τάκης Λιβιεράτος και πολλοί ακόμα άνθρωποι του μπάσκετ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων