15/01/2023 15/01/2023 Την ημέρα της κηδείας αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα ο Ουίλιαμ και η Κέιτ, ως ιδιώτες και όχι σε επίσημη επίσκεψη, καθώς ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου ήταν βαφτισιμιός του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ. Μέχρι και αργά χθες τη νύχτα συμπληρωνόταν η λίστα με τους προσκεκλημένους στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αύριο...
15 Ιανουαρίου, 2023 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2023 - 9:25

Κηδεία του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας: Πώς θα καθίσουν οι “γαλαζοαίματοι” σύμφωνα με το πρωτόκολλο

Διαδώστε:
Κηδεία του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας: Πώς θα καθίσουν οι “γαλαζοαίματοι” σύμφωνα με το πρωτόκολλο

Την ημέρα της κηδείας αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα ο Ουίλιαμ και η Κέιτ, ως ιδιώτες και όχι σε επίσημη επίσκεψη, καθώς ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου ήταν βαφτισιμιός του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

Μέχρι και αργά χθες τη νύχτα συμπληρωνόταν η λίστα με τους προσκεκλημένους στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αύριο στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ οι περισσότεροι γαλαζοαίματοι της Ευρώπης – συγγενείς εξ αίματος ή εξ αγχιστείας του εκλιπόντος – έχουν αρχίσει ήδη να καταφθάνουν στην πρωτεύουσα.

Εξήντα άτομα έχουν προσκληθεί από τη χώρα μας και 130 από το εξωτερικό. Μάλιστα, οι καλεσμένοι από τους βασιλικούς οίκους– βασιλείς εν ενέργεια και διάδοχοι και πρίγκιπες – θα καθίσουν σε συγκεκριμένη θέση μέσα στην εκκλησία, ανάλογα με το πρωτόκολλο.

Την ίδια ώρα ολοκληρώνονται στο Τατόι – όπου θα γίνει ο ενταφιασμός – οι εργασίες.

Μετά από συνεχείς ζυμώσεις το βρετανικό παλάτι αποφάσισε να εκπροσωπηθεί από την Βασιλική Πριγκίπισσα Άννα, εξαδέλφη με ισχυρούς δεσμούς με τον Κωνσταντίνο και παρευρέθηκε στο γάμο του σε ρόλο παρανύμφου. Μάλιστα το “Hello” αναφέρει πώς θα έρθουν την ημέρα της κηδείας ο Ουίλιαμ και η Κέιτ ως ιδιώτες και όχι σε επίσημη επίσκεψη, καθώς ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου ήταν βαφτισιμιός του τέως Βασιλιά.

Οι θέσεις σύμφωνα με το πρωτόκολλο

Στην πρώτη σειρά θα βρίσκεται η οικογένεια του εκλιπόντος – σύζυγος, παιδιά , βασιλομήτωρ Σοφία της Ισπανίας και πριγκίπισσά Ειρήνη (αδερφές).

Αριστερά από την οικογένεια θα βρίσκονται οι αρχηγοί κρατών εν ενεργεία, δηλαδή τα βασιλικά ζεύγη της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Σουηδίας, η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, ο πρίγκιπας Αλβέρτος με την Καρολίνα του Μονακό και ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος.

Ιεραρχικά, πίσω από τους νυν, θα βρίσκονται οι πρώην βασιλείς και θα ακολουθήσουν οι διάδοχοι των θρόνων.

Οσον αφορά το τελετουργικό, ο τέως βασιλιάς, θα κηδευτεί με τα ίδια λόγια που κηδεύεται κάθε άνθρωπος. Η μόνη διαφορά είναι την ώρα θα λένε το όνομά του θα λένε και δίπλα Βασιλέως ημών γενόμενον και αυτό για λόγους ιστορικής ακρίβειας.

«Φρούριο» η Αθήνα

Επί ποδός θα βρίσκονται 1000 αστυνομικοί, ενώ πέντε ντρόουνς και δύο ελικόπτερα θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ κατά τη διάρκεια της τελετής στη Μητρόπολη, αλλά και της διαδρομής μέχρι το Τατόϊ, σύμφωνα με την ertnews.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πορεία που θα ακολουθήσει η πομπή από τη Μητρόπολη προς το Τατόι είναι ανάποδα την οδό Μητροπόλεως, Σύνταγμα, Βασιλίσσης Σοφίας, Μιχαλακοπούλου, Κατεχάκη, Περιφερειακή Υμηττού, Αττική Οδός, Αθηνών-Λαμίας και έξοδο στην Βαρυμπόμπη με κατεύθυνση το σημείο ταφής, ενώ έχουν σχεδιαστεί και εναλλακτικές διαδρομές.

Στο Τατόι το «μπλόκο» της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τα πρώην βασιλικά κτήματα, στην είσοδο της «Λεύκας» καθώς επιθυμία της οικογένειας είναι να μην υπάρχουν κάμερες στο σημείο ταφής.

Διαβάστε ακόμη:

Στους 187 οι επίσημοι προσκεκλημένοι στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών μέλη της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας η εξόδιος ακολουθία του τ. Βασιλέα Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών

Δίπλα στους τάφους των γονέων του θα κηδευθεί ο τ. Βασιλιάς Κωνσταντίνος (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων