29/03/2023 29/03/2023 Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε η τοποθέτηση μιας Τουρκικής σημαίας στην πλατεία Κένεντι της Πάφου. Η σημαία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, τοποθετήθηκε από τους υπεύθυνους της ποδηλατικής διοργάνωσης Grandfondo με το πρόσχημα ότι σε αυτήν μετέχουν αθλητές από την Τουρκία. Σημειώνεται ότι η ποδηλατική διοργάνωση ξεκινά την Παρασκευή και τελειώνει την Κυριακή 2 Απριλίου...
29 Μαρτίου, 2023 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023 - 21:56

Οργή για την ύψωση Τουρκικής σημαίας στην Πάφο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Οργή για την ύψωση Τουρκικής σημαίας στην Πάφο (ΦΩΤΟ)

Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε η τοποθέτηση μιας Τουρκικής σημαίας στην πλατεία Κένεντι της Πάφου. Η σημαία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, τοποθετήθηκε από τους υπεύθυνους της ποδηλατικής διοργάνωσης Grandfondo με το πρόσχημα ότι σε αυτήν μετέχουν αθλητές από την Τουρκία.

Σημειώνεται ότι η ποδηλατική διοργάνωση ξεκινά την Παρασκευή και τελειώνει την Κυριακή 2 Απριλίου και διοργανωτής είναι ο Bikin Events Cyprus.

Ο Δήμος Πάφου, εξαιτίας της διάστασης που έλαβε το θέμα, ζήτησε τη γνώμη του ΚΟΑ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΚΟΑ ζήτησε η σημαία να παραμείνει στη θέση της αφού κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Τουρκία με την κυπριακή σημαία όταν εκεί αγωνίζονται Κύπριοι αθλητές. Ωστόσο η σημαία, όπως αναφέρει ο Δήμος Πάφου, αφαιρέθηκε από δυο δημοτικούς συμβούλους.

Όλη η ανακοίνωση του Δήμου Πάφου

Επειδή κάποιοι προσπαθούν να επικρίνουν τον Δήμο Πάφο για την τοποθέτηση της τουρκικής σημαίας στην Πλατεία της πόλης απλά να πούμε ότι στα πλαίσια του Παγκόσμιου Ποδηλατικού Αγώνα Granfondo που ξεκινά την Παρασκευή και τελειώνει την Κυριακή 2 Απριλίου και διοργανωτής είναι ο Bikin Events Cyprus οι διοργανωτές ζήτησαν από λειτουργό του Δήμου Πάφου να τοποθετηθούν οι 39 σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι αθλητές που θα συμμετέχουν. Όντως τοποθετήθηκαν και οι 39 σημαίες συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκικής. Μετά από αντιδράσεις που έγιναν λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση της συγκεκριμένης σημαίας η λειτουργός του Δήμου από μόνη της μίλησε με λειτουργό του ΚΟΑ για το τι πρέπει να πράξει. Η απάντηση ήταν να μείνει η σημαία της Τουρκίας με την δικαιολογία όταν Κύπριοι αθλητές αγωνίζονται στην Τουρκία αυτοί αναρτούν την δική μας σημαία. Παρόλα αυτά λίγα λεπτά μετά και πριν γίνει οποιαδήποτε διαβούλευση στο Δήμο για το θέμα αυτό 2 Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πάφου πήγαν και με δική τους πρωτοβουλία αφαίρεσαν την σημαία. Ο Δήμος Πάφου επειδή δεν είναι οργανωτής δεν προέβη σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και ούτε έχει πρόθεση να προβεί.

Διαβάστε μερικές από τις αντιδράσεις που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων