21/01/2020 21/01/2020 Από τους πλέον επικίνδυνους ανθρώπους στον κόσμο, και ορκισμένος πολέμιος των Χριστιανών, είναι ο νέος ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμίρ Μοχάμαντ Άμπντελ Ραχμάν αλ Μάουλα αλ Σάλμπι. Όπως γράφει στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Guardian ο νέος χαλίφης του ISIS είναι ο διάδοχος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής...
21 Ιανουαρίου, 2020 - 11:28

Ορκισμένος διώκτης των Χριστιανών ο νέος «χαλίφης» του ISIS

Διαδώστε:
Ορκισμένος διώκτης των Χριστιανών ο νέος «χαλίφης» του ISIS

Από τους πλέον επικίνδυνους ανθρώπους στον κόσμο, και ορκισμένος πολέμιος των Χριστιανών, είναι ο νέος ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμίρ Μοχάμαντ Άμπντελ Ραχμάν αλ Μάουλα αλ Σάλμπι.
Όπως γράφει στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Guardian ο νέος χαλίφης του ISIS είναι ο διάδοχος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιχείρησης,
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Γκάρντιαν, που επικαλείται αξιωματούχους δύο υπηρεσιών πληροφοριών ο νέος επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης είναι εκ των ιδρυτικών μελών της και ο άνθρωπος που έφερε τους σκληρούς νόμους της Σαρία στο Ιράκ και τη Συρία.
Γόνος οικογένειας που ανήκει στη μειονότητα των Τουρκομάνων του Ιράκ, συγκαταλέγεται στους ελάχιστους μη άραβες ψηλά στην ιεραρχία του ΙΚ. Ο πτυχιούχος του πανεπιστημίου της Μοσούλης διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί στον ανελέητο διωγμό των Γεζίντι, της θρησκευτικής μειονότητας που μπήκε στο στόχαστρο των τζιχαντιστών στο Ιράκ το 2014.
Ο Σάλμπι φιγουράρει από τον Αύγουστο του 2019 στον κατάλογο των «πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών» των ΗΠΑ, που προσφέρουν αμοιβή έως και 5 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα επιτρέψουν τη σύλληψη ή την εξόντωσή του. Παρουσιάζεται στον ad hoc ιστότοπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως «δυνητικός διάδοχος του αρχηγού του ΙΚ Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων