08/03/2020 08/03/2020 Τα λόγια καταντούν σε φτώχεια, όταν μία και μόνο φωτογραφία δύναται να θεολογεί σε απόλυτο βάθος. Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάσθηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Πολιούχου Θεσσαλονικης , η Α΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής 2020, η επονομαζόμενη κατά την τάξη της Εκκλησίας και ως Κυριακή της Ορθοδοξίας. Το ύφος, η...
08 Μαρτίου, 2020 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2020 - 19:02

Μία φωτογραφία που θεολογεί

Διαδώστε:
Μία φωτογραφία που θεολογεί

Τα λόγια καταντούν σε φτώχεια, όταν μία και μόνο φωτογραφία δύναται να θεολογεί σε απόλυτο βάθος. Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάσθηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Πολιούχου Θεσσαλονικης , η Α΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής 2020, η επονομαζόμενη κατά την τάξη της Εκκλησίας και ως Κυριακή της Ορθοδοξίας. Το ύφος, η ευλογημένη υπερηφάνεια, ο τρόπος που η γηραία κυρία βαστάζει και υψώνει την μικρή εικόνα της, το ευλαβές πείσμα μέσα στο σύνολο του βλέμματός της, αρκούν για να θεολογήσουν ολόκληρο το νόημα του περιεχομένου της Κυριακής της Ορθοδοξίας και της Αναμνήσεως της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων.

Αλλά, επίσης, οι δοκιμασίες τις οποίες διανύει η πατρίδα μας κατά την παρούσα χρονική περίοδο, είτε στα σύνορα μας, είτε υπό την απειλή του ιού του κορονοϊού, μπορούν να εύρουν την άμεση απάντηση τους, υπό το φως του ως άνω φωτογραφικού στιγμιοτύπου.

Όταν τα επίκαιρα φωτογραφικά στιγμιότυπα μπορούν να θεολογούν χωρίς την πρόσθεση λέξεων, τότε, ευρίσκεται εκεί το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” και το μεράκι των συντελεστών του, ανά την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Συμπρωτεύουσα

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων