08/03/2020 08/03/2020 Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάσθηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Πολιοὐχου Θεσσαλονικης , η Α΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η επονομαζόμενη κατά την τάξη της Εκκλησίας και ως Κυριακή της Ορθοδοξίας. Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι αφιερωμένη στην ήττα των Εικονομάχων γιατί γιορτάζουμε την αναστήλωση των ιερών Εικόνων και τον θρίαμβο...
08 Μαρτίου, 2020 - 11:22
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2020 - 11:18

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Συμπρωτεύουσα

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Συμπρωτεύουσα

Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάσθηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Πολιοὐχου Θεσσαλονικης , η Α΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η επονομαζόμενη κατά την τάξη της Εκκλησίας και ως Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι αφιερωμένη στην ήττα των Εικονομάχων γιατί γιορτάζουμε την αναστήλωση των ιερών Εικόνων και τον θρίαμβο της Ορθοδόξου Πίστεως κατά της φοβερής αιρέσεως των Εικονομάχων το έτος 843 μ.Χ.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερούργησε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Δαμασκηνός Πέτικας πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπολεως.

Στο Ιερό του ναού παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθιμος ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Εκ των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού παρέστησαν ανώτατοι, ανώτεροι και κατώτεροι αξιωματικοί.

Προ της Απολύσεως και σύμφωνα με το Τυπικό της, τελέσθηκε εντός του Ιερού Ναού η Λιτάνευσις των Αγίων Εικόνων και των Ιερών Λειψάνων.

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων