02/12/2019 02/12/2019 Τελέσθηκε στο ιστορικό Κολέγιο Capranica, στο κέντρο της Ρώμης η ακολουθία του εσπερινού επι τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Νεκταρίου Δαρδανού. Ο π. Νεκτάριος διαμένει στο ως άνω κολλέγιο με σκοπό την περάτωση των Μεταπτυχιακών του σπουδών στο Ποντιφικό Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο. Στον εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: ο Πανοσ....
02 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2019 - 8:26

Ορθόδοξος Εσπερινός στο Κολέγιο Capranica της Ρώμης

Διαδώστε:
Ορθόδοξος Εσπερινός στο Κολέγιο Capranica της Ρώμης

Τελέσθηκε στο ιστορικό Κολέγιο Capranica, στο κέντρο της Ρώμης η ακολουθία του εσπερινού επι τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Νεκταρίου Δαρδανού. Ο π. Νεκτάριος διαμένει στο ως άνω κολλέγιο με σκοπό την περάτωση των Μεταπτυχιακών του σπουδών στο Ποντιφικό Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο.

Στον εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: ο Πανοσ. Αρχιμ. Συμεών Κάτσινας – Αρχιερατικός Ρώμης, ο Πανοσ. Αρχιμ. Λάζαρος Θεοδοσίου (Οικουμενικόν Πατριαρχείον – Αρχιεπισκοπή Κωνσταντινουπόλεως) και ο Διάκονος π. Δημήτριος Κυριακίδης (Ι.Μ. Πάφου). Επίσης παρευρέθησαν: ο Διευθυντής του Κολλεγίου και πλήθος ιεροσπουδαστών.

Ο π. Νεκτάριος στην ολιγόλεπτη ομιλία του αναφέρθηκε στην μορφή του Αποστόλου Ανδρέου, ευχαρίστησε το διοικητικό προσωπικό του Κολλεγίου και τόνισε ότι εορτάζει λαμπρώς και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία που υφίσταται ως η πρώτη τη τάξει μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών και φέρει το ιστορικό προνόμιο της απόδοσης αυτοκεφαλιών στις τοπικές εκκλησιαστικές διοικήσεις.

Ας σημειωθεί ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά τελέσθηκε ο Ορθόδοξος Εσπερινός του Αγίου Ανδρέου στο ως άνω Κολλέγιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων