14/07/2020 14/07/2020 Τη θλίψη του για την απόφαση της  Γείτονος να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών κ. Ευσέβιος, από τους ακριτικούς Φούρνους, όπου ελειτούργησε την Κυριακή 12η Ιουλίου 2020, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Μια τέτοια απόφαση μας γεμίζει με θλίψη και πονά η καρδιά μας. Όλοι ομιλούν μόνο για ένα μνημείο του...
14 Ιουλίου, 2020 - 15:49
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2020 - 16:05

Όταν θα μπαίνουν στην Αγιά Σοφιά, θα διασταυρώνονται με τον Χριστό

Διαδώστε:
Όταν θα μπαίνουν στην Αγιά Σοφιά, θα διασταυρώνονται με τον Χριστό

Τη θλίψη του για την απόφαση της  Γείτονος να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών κ. Ευσέβιος, από τους ακριτικούς Φούρνους, όπου ελειτούργησε την Κυριακή 12η Ιουλίου 2020, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Μια τέτοια απόφαση μας γεμίζει με θλίψη και πονά η καρδιά μας. Όλοι ομιλούν μόνο για ένα μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού, χωρίς δυστυχώς να αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα Ορθόδοξο Χριστιανικό Μνημείο, για το οποίο καυχάται ο Ορθόδοξος Ελληνισμός.

Είναι η Μεγάλη Εκκλησία του Γένους μας, η οποία έδωσε την αφορμή στον αυτοκράτορα Ιουστινιανό, να αναφωνήσει κατά τον εγκαινισμό της: «Νενίκηκά σε Σολομών».

Είναι η Μεγάλη Εκκλησία του Γένους μας, στην οποία όταν οι Ρώσοι απεσταλμένοι, αναζητώντας την θρησκεία τους τον 10ο αιώνα, βρέθηκαν στη θεία Λειτουργία ομολόγησαν πως δεν ήξεραν αν βρίσκονταν στη γη ή στον Ουρανό.

Είναι η Μεγάλη Εκκλησία του Γένους μέσα στην οποία για δέκα αιώνες ετελείτο η αναίμακτη Μυσταγωγία, χωρίς ποτέ να σταματήσει να τελείται μέσα σ’αυτήν η μυστική λατρεία στις καρδιές και τη συνείδηση των Ορθοδόξων Ελλήνων, εντός και εκτός της Βασιλίδος των Πόλεων.

Για τον λόγο αυτό οσάκις θα εισέρχονται στην Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία του Γένους μας και όσα φώτα ή χρωματισμούς ή τεχνικά μέσα χρησιμοποιήσουν, για να παραμορφώσουν και να αλλοιώσουν τον Ναό, τα βλέμματά τους θα διασταυρώνονται, με το θεϊκό βλέμμα του Παντοκράτορος Χριστού, της Παναγίας μας, των Αγίων και των Μαρτύρων και ομολογητών της Πίστεώς μας και με τα εμφανισθέντα σύμβολα του Τιμίου Σταυρού.

Τι κι αν και μετέτρεψαν την Μεγάλη Εκκλησία του Γένους μας σε τζαμί και μετά σε Μουσείο και πάλι επιχειρούν να μετατρέψουν σε τζαμί, δεν τόλμησαν όμως ποτέ να αλλάξουν τον όνομά Της: ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.
Όλοι όσοι ομίλησαν και σε όσες γλώσσες ομίλησαν, την ονομασία ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ χρησιμοποίησαν.

Αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της βλασφημίας που επιχειρείται στην Μεγάλη Εκκλησία του Γένους μας.
Έχουμε, όμως, εμπιστοσύνη στον Θεό και ακραδάντως πιστεύουμε, πως στηρίζει και ενισχύει το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και όλους όσους διακονούν εκεί με πρώτον τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Κι αν λάβωμε υπ’ όψιν και τα όσα προφητικά ανέφερε ο σήμερα (σ.σ. 12 Ιουλίου) εορταζόμενος Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, τότε αναμένουμε να αναγνωρίσουμε το θέλημα του Θεού στη ζωή μας».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων