09/03/2022 09/03/2022 Ο ανθρωπιστικός διάδρομος που οργανώθηκε, για να απομακρυνθούν άμαχοι από την πολιορκημένη Σούμι, λειτουργεί και σήμερα, ανήγγειλε ο περιφερειάρχης Ντμίτρο Ζιβίτσκι. Περίπου 5.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με λεωφορεία από την πόλη 250.000 κατοίκων (βορειοανατολική Ουκρανία) μετά τη συμφωνία της Μόσχας και του Κιέβου για τον διάδρομο αυτόν, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Περίπου 1.000 ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα μπόρεσαν...
09 Μαρτίου, 2022 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2022 - 11:21

Ουκρανία: Συνεχίζεται η απομάκρυνση των αμάχων – Ο Λαβρόφ στην Τουρκία

Διαδώστε:
Ουκρανία: Συνεχίζεται η απομάκρυνση των αμάχων – Ο Λαβρόφ στην Τουρκία

Ο ανθρωπιστικός διάδρομος που οργανώθηκε, για να απομακρυνθούν άμαχοι από την πολιορκημένη Σούμι, λειτουργεί και σήμερα, ανήγγειλε ο περιφερειάρχης Ντμίτρο Ζιβίτσκι. Περίπου 5.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με λεωφορεία από την πόλη 250.000 κατοίκων (βορειοανατολική Ουκρανία) μετά τη συμφωνία της Μόσχας και του Κιέβου για τον διάδρομο αυτόν, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Περίπου 1.000 ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα μπόρεσαν επίσης να φύγουν προς την πόλη Πολτάβα, στην κεντρική Ουκρανία.

Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να απομακρύνει αμάχους μέσω έξι «ανθρωπιστικών διαδρόμων», που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ άλλων και από τη νότια πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Η Βερεστσούκ ανέφερε σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή της πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συμφώνησαν να σταματήσουν το πυρ στις περιοχές αυτές από τις 9 π.μ. ως τις 9 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και κάλεσαν τις ρωσικές δυνάμεις να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για τοπικές εκεχειρίες.

Νέα κατάπαυση του πυρός

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης μια νέα κατάπαυση του πυρός για την απομάκρυνση των αμάχων από τις πολιορκημένες πόλεις της Ουκρανίας. Η κατάπαυση του πυρός είναι σε ισχύ από τις 9.00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα πρωί.

Όσον αφορά τις συνομιλίες, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, θα ταξιδέψει σήμερα στην Τουρκία, όπου θα έχει επαφές με τον ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων