18/11/2019 18/11/2019 “Δεν υπάρχει καμία πλέον περίπτωση επιστροφής αναδρομικών μετά την οριστική και αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)” αναφέρει με έμφαση στο Πρακτορείο “Ορθοδοξία” και στον Αντώνη Μακατούνη, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής Δημοσίου τομέα του ΕΦΚΑ, ενώ παράλληλα συμπληρώνει, μεταξύ άλλων, ότι, “εφιστώ εκ νέου την προσοχή όλων των αδελφών να...
18 Νοεμβρίου, 2019 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2019 - 18:14

π. Ευάγγελος Φεγγούλης: “Καμία περίπτωση επιστροφής αναδρομικών”

Διαδώστε:
π. Ευάγγελος Φεγγούλης: “Καμία περίπτωση επιστροφής αναδρομικών”

“Δεν υπάρχει καμία πλέον περίπτωση επιστροφής αναδρομικών μετά την οριστική και αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)” αναφέρει με έμφαση στο Πρακτορείο “Ορθοδοξία” και στον Αντώνη Μακατούνη, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής Δημοσίου τομέα του ΕΦΚΑ, ενώ παράλληλα συμπληρώνει, μεταξύ άλλων, ότι, “εφιστώ εκ νέου την προσοχή όλων των αδελφών να μην προχωρήσουν σε νέες καταβολές χρημάτων για μια νέα τάχα διεκδίκηση των αναδρομικών, με προσφυγή κατά της απόφασης του ΣτΕ, σε Ευρωπαϊκά κλπ Δικαστήρια. Η υπόθεση αυτή έχει κλείσει οριστικά”.

Αναλυτικότερα ο π. Ευάγγελος επισημαίνει για το θέμα της διεκδίκησης των αναδρομικών από τους κληρικούς, “Απευθυνόμενος για μια ακόμη φορά στους αδελφούς κληρικούς της Εκκλησίας μας ξεκαθαρίζω ότι δεν υπάρχει καμία πλέον περίπτωση επιστροφής αναδρομικών μετά την οριστική και αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που έκρινε κατά πλειοψηφία, συνταγματική την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος θερινής άδειας (13ος και 14ος μισθός) των δημοσίων υπαλλήλων, των υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, κ.λ.π. Έτσι, η νέα απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου έκλεισε οριστικά το δρόμο της διεκδίκησης αναδρομικών από τους εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, και τους κληρικούς μας που προσδοκούσαν την επιστροφή αναδρομικών ακόμα και άνω των 3.000 ευρώ.

Η απόφαση της Ολομέλειας ανέτρεψε πλήρως την απόφαση του ΣΤ’ Τμήματος του ΣτΕ με την οποία είχε ανάψει το «πράσινο φως» για να ακυρωθούν ως «αντισυνταγματικές» οι διατάξεις της υποπαραγράφου Γ1 του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/2012, σύμφωνα με τις οποίες καταργήθηκαν πλήρως από την 1η-1-2013 το επίδομα εορτών Χριστουγέννων (Δώρο Χριστουγέννων) ύψους 500 ευρώ, το επίδομα εορτών Πάσχα (Δώρο Πάσχα) ύψους 250 ευρώ και το επίδομα θερινής αδείας ύψους 250 ευρώ, που χορηγούνταν σε 470.000 δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς με μηνιαίες ακαθάριστες αποδοχές (βασικούς μισθούς + επιδόματα) συνολικού ύψους μέχρι 3.000 ευρώ, υπολογιζόμενες σε 12μηνη βάση”.

Συνεχίζοντας ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης προσθέτει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί οι κληρικοί σε όσους τους προτείνουν να προβούν σε προσφυγές, “Επειδή για το μείζον αυτό θέμα έχω τοποθετηθεί επανειλημμένα, εφιστώντας μάλιστα την προσοχή όλων των αδελφών κληρικών της Εκκλησίας μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις προσκλήσεις – προτάσεις – για προσφυγές και δικαστικές διεκδικήσεις των αναδρομικών, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε από πολλούς αδελφούς, με αποτέλεσμα να «χαθούν» πάρα πολλά χρήματα που δόθηκαν δια φακέλου και χωρίς καμία απόδειξη, επανερχόμενος εφιστώ εκ νέου την προσοχή όλων των αδελφών να μην προχωρήσουν σε νέες καταβολές χρημάτων για μια νέα τάχα διεκδίκηση των αναδρομικών, με προσφυγή κατά της απόφασης του ΣτΕ, σε Ευρωπαϊκά κλπ Δικαστήρια, με τον νέο ισχυρισμό «ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε» η τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ, σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις των αναδρομικών. Η υπόθεση αυτή έχει κλείσει οριστικά. Επαναλαμβάνω ότι οι δικαστικές αποφάσεις, σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, είναι απόλυτα σεβαστές και δεσμευτικές. Κανείς δεν δικαιούται να «παίζει» με αυτές και κυρίως με την αξιοπρέπεια και την αξιοσύνη του Ιερού Κλήρου της Ελλαδικής Εκκλησίας” καταλήγει με έμφαση ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής Δημοσίου τομέα του ΕΦΚΑ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων