17/01/2020 17/01/2020 Τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα στον ναό Αγίου Αθανασίου στην Κυψέλη, μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αφορμή την αυριανή ημέρα, κατα την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Πηλουσιου κ. Νήφωνας και Γουινέας κ. Γεώργιος,...
17 Ιανουαρίου, 2020 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2020 - 21:21

ΚΥΨΕΛΗ: Πανηγυρικός Εσπερινός στο μετόχι του Πατρ. Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
ΚΥΨΕΛΗ: Πανηγυρικός Εσπερινός στο μετόχι του Πατρ. Αλεξανδρείας

Τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα στον ναό Αγίου Αθανασίου στην Κυψέλη, μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αφορμή την αυριανή ημέρα, κατα την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Πηλουσιου κ. Νήφωνας και Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατρίαρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου στην Αθήνα, ακόμα παραβρέθηκε η αδερφή του πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου κ. Ρούλα Μαχλά, ο πρόεδρος των οφφικιάλων κ. Θεόδωρος Παναγόπουλος, η κ. Αικατερίνη Μπελεφάντη – Σωφιανού, μεγάλη ευεργέτιδα του Πατριαρχείου και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, κλήρος και λαός.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κατερίνας ο οποίος μίλησε για τον βίο του Αγίου Αθανασίου.

Πολλες ευχές και καλή χρονιά ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο του Πατριαρχείου ευχόμενος σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά.

Αμέσως μετά την ακολουθία του εσπερινού ο Μητροπολίτης Γουινέας ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες της Αφρικής αλλά κι όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους.

Κατόπιν, ευλόγησαν την Βασιλόπιτα με αφορμή την έναρξη της νέας ημερολογιακής χρονιάς.

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων