27/07/2020 27/07/2020 Πανηγύρισε 26 & 27 Ιουλίου 2020 το Ιερόν Μετόχιον Αγίου Παντελεήμονος, Κοκκιναρά-Πεντέλης (Αττικής), επί τη εορτή του Αγίου Παντελεήμονος του Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού. Της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας (Αγρυπνία 26 – 27/07) προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος. Στο Ιερό Μετόχι αποθησαυρίζονται Ιερά Λείψανα Αγίων από όλο τον κόσμο, η Θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Οσίας Ματρώνας της...
27 Ιουλίου, 2020 - 20:51
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2020 - 20:45

Πανηγύρισε το Ιερό Μετόχι Αγίου Παντελεήμονος στην Πεντέλη

Διαδώστε:
Πανηγύρισε το Ιερό Μετόχι Αγίου Παντελεήμονος στην Πεντέλη

Πανηγύρισε 26 & 27 Ιουλίου 2020 το Ιερόν Μετόχιον Αγίου Παντελεήμονος, Κοκκιναρά-Πεντέλης (Αττικής), επί τη εορτή του Αγίου Παντελεήμονος του Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού.

Της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας (Αγρυπνία 26 – 27/07) προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος.

Στο Ιερό Μετόχι αποθησαυρίζονται Ιερά Λείψανα Αγίων από όλο τον κόσμο, η Θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Οσίας Ματρώνας της αόμματης εκ Ρωσίας καθώς και η Μυροβλύζουσα Ιερά Εικόνα του Αγίου Φανουρίου του Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού.

Πλησίον του Καθολικού βρίσκεται ο τάφος του Γέροντα Σίμωνα Αρβανίτη ( 1901-1988 ) κτήτορα του Ιερού Μετοχίου, και στο Κοιμητήριο αναπαύεται ο υποτακτικός και πρώτος βιογράφος του, Μοναχός Ζωσιμάς.

Σκηνές από την βραβευμένη ταινία “Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής 2020”, (ELDER JOSEPH THE HESYCHAST 2020), παραγωγής της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, με τον Αμερικανό ηθοποιό Jonathan Jakson έχουν γυριστεί και στο Ιερόν Μετόχιον του Αγίου Παντελεήμονος – Κοκκιναρά.

Το Ιερό Μετόχιον βρίσκεται σε υψόμετρο 870 μ. στο Πεντελικό Όρος, κάτω από την κορυφή Άγιος Παντελεήμων. Ιδιαίτερη είναι και η συνεισφορά του, στην πυρασφάλεια της γύρω περιοχής, αφού διαθέτει υδροφόρο όχημα για αυτόν το σκοπό.

Kείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων