29/02/2020 01/03/2020 Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ενημέρωσε την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου να ξεκινήσει ανοιχτό διάλογο με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στη χώρα αυτή σχετικά με το νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες. Υπενθυμίζουμε ότι η πρόσφατη ψηφισή του είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και απογοήτευση στους κόλπους του Πατριαρχείου της Σερβίας. “Ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου...
29 Φεβρουαρίου, 2020 - 17:53
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2020 - 0:52

Παραίνεση Πομπέο στην κυβέρνηση Μαυροβουνίου για διάλογο με την Σερβ. Ορθόδοξη Εκκλησία

Διαδώστε:
Παραίνεση Πομπέο στην κυβέρνηση Μαυροβουνίου για διάλογο με την Σερβ. Ορθόδοξη Εκκλησία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ενημέρωσε την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου να ξεκινήσει ανοιχτό διάλογο με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στη χώρα αυτή σχετικά με το νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες. Υπενθυμίζουμε ότι η πρόσφατη ψηφισή του είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και απογοήτευση στους κόλπους του Πατριαρχείου της Σερβίας.

“Ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου να ξεκινήσει έναν ανοιχτό και διαφανή διάλογο με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία για τον Νόμο περί Θρησκευτικής Ελευθερίας και την εφαρμογή του. Οποιαδήποτε προσπάθεια να εξεταστεί το κύρος των αιτημάτων ιδιοκτησίας θα πρέπει να είναι απολύτως σύμφωνη με τη νομοθεσία του Μαυροβουνίου και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα », γράφει ο Πομπέο σε επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο.

Ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο για την επιστολή του (σε προγενέστερο χρόνο), ο Πομπέο δήλωσε ότι μαζί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ πιστεύουν ακράδαντα ότι όλα τα άτομα στον κόσμο έχουν το δικαίωμα να ασκούν ανοιχτά και ειρηνικά την θρησκεία τους.

Είπε επίσης ότι η αμερικανική κυβέρνηση παρακολούθησε στενά τη διαδικασία υιοθέτησης του νόμου στο Μαυροβούνιο.

“Κατανοούμε ότι ορισμένες θρησκευτικές ομάδες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τις διατάξεις του νόμου σχετικά με την κυριότητα ιδιοκτησίας και τις νομικές διαδικασίες στις οποίες θα αντιμετωπίζεται η αμφισβητούμενη ιδιοκτησία. Αν και η κυβέρνηση είναι σίγουρη ότι ενσωμάτωσε πλήρως τις προτάσεις της γνωμοδότησης της Επιτροπής της Βενετίας σχετικά με το νόμο, οι αντίπαλοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου δεν κατάφερε να διεξάγει συνεκτικές και λεπτομερείς διαβουλεύσεις με τις θρησκευτικές οργανώσεις και το κοινό, όπως πρότεινε η Επιτροπή “, δήλωσε ο Πομπέο, εκφράζοντας την ανησυχία για τις «συνεχείς εντάσεις» και «μεμονωμένες περιπτώσεις βίας».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων