25/08/2021 25/08/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Αποδεκτή έκανε πριν λίγη ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του οpe.gr, την παραίτηση του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη σημερινή της συνεδρίαση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μητροπολίτης Θήρας είχε εκφράσει εδώ και αρκετό καιρό την επιθυμία να παραιτηθεί, ωστόσο,...
25 Αυγούστου, 2021 - 14:26
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2021 - 19:46

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Θήρας Επιφάνιος (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Διαδώστε:
Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Θήρας Επιφάνιος (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Αποδεκτή έκανε πριν λίγη ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του οpe.gr, την παραίτηση του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μητροπολίτης Θήρας είχε εκφράσει εδώ και αρκετό καιρό την επιθυμία να παραιτηθεί, ωστόσο, ο Αρχιεπίσκοπος του είχε ζητήσει να κάνει υπομονή και η παραίτηση του θα γινόταν δεκτή την κατάλληλη η στιγμή.

Πολύ πιθανό, λοιπόν, ο Αρχιεπίσκοπος να είχε ήδη στο συρτάρι του την παραίτηση του Αρχιερέα και αποφάσισε να την καταθέσει σήμερα στην ΔΙΣ ώστε να προλάβουν να περάσει στο Προεδρικό Διάταγμα προκειμένου να εκλεγεί νέος Μητροπολίτης στις εκλογές που θα γίνουν  στην Ιεραρχία τον προσεχή Οκτώβριο.

Νεότερες έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως όντως ένα χαρτί με κείμενο παραίτησης κατατέθηκε στην ΔΙΣ, ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες για την εγκυρότητά του.

Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος (Αρτέμης) γεννήθηκε το 1934 στη Βρούτση της Αμοργού. Σπούδασε θεολογία στην Αθήνα. Χειροτονήθηκε το 1958 Διάκονος και το 1964 Πρεσβύτερος.

Από το 1965 έως την εκλογή του ως Μητροπολίτης υπηρέτησε ως Ηγούμενος της ιστορικής Ι. Μονής της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης Αμοργού, την οποία και αναστήλωσε εκ βάθρων. Εξελέγη Μητροπολίτης το 2003.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων