19/05/2022 19/05/2022 Σε ένα προκλητικό “παραλήρημα” προέβη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης  για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για προσπάθεια των ελληνικών αρχών για «παράλογη διαστρέβλωση της ιστορίας» και καταδικάζει «τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό». «Απορρίπτουμε παντελώς τις...
19 Μαΐου, 2022 - 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2022 - 13:37

“Παραλήρημα” Τσαβούσογλου – Τι δήλωσε για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Διαδώστε:
“Παραλήρημα” Τσαβούσογλου – Τι δήλωσε για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σε ένα προκλητικό “παραλήρημα” προέβη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης  για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για προσπάθεια των ελληνικών αρχών για «παράλογη διαστρέβλωση της ιστορίας» και καταδικάζει «τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό».

«Απορρίπτουμε παντελώς τις παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών με το πρόσχημα της επετείου των αβάσιμων ισχυρισμών του ‘Πόντου’ και αποσκοπούσαν στην πλήρη διαστρέβλωση της ιστορίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για προσπάθεια των ελληνικών αρχών για «παράλογη διαστρέβλωση της ιστορίας» και συνεχίζει: «Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό, βάζοντας αυτές τις στρεβλωμένες αξιώσεις στην ατζέντα τρίτων χωρών».

Προσθέτει ότι «οι προσπάθειες αυτών που προσπαθούν να αντλήσουν εχθρότητα από την ιστορία και να παραπλανήσουν τις νεότερες γενιές δεν θα υπηρετήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα».

«Αντί να βασίζεται σε τεχνητές ιστορικές αφηγήσεις που δεν συμβιβάζονται με την πραγματικότητα, θα ήταν πιο λογική επιλογή για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που καθορίστηκαν από τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ομοίως, θα ήταν ωφέλιμο για όσους τα ισχυρίζονται αυτά να θυμούνται τα βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τρίπολης το 1821.

 Καλούμε την Ελλάδα να εργαστεί μαζί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούν μέλλον που βασίζεται στη συνεργασία αντί να διαστρεβλώνει τα γεγονότα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η  Γενοκτονία των Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους αναγνωρίστηκε επισήμως το 1994 με νόμο από την Ελληνική Βουλή και έκτοτε η 19η Μαΐου τιμάται ως Ημέρα Μνήμης.

Διαβάστε ακόμη:

Οι χώρες που αναγνωρίζουν τη Γενοκτονία των Ποντίων

Η φλόγα μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού παραμένει άσβεστη – 103 χρόνια από τη Γενοκτονία, τα θύματα ζητούν δικαίωση

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων