08/12/2021 08/12/2021 Παρουσιάστηκαν τα πρώτα εργαστηριακά δεδομένα για την παραλλαγή Όμικρον της Covid-19 από τη Νότια Αφρική, τα οποία δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες ώρες, και επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ μεταδοτικό στέλεχος. «Τα δεδομένα αποδεικνύουν αυτό που φοβόμασταν, ότι δηλαδή το νέο στέλεχος είναι πολύ πιο ικανό στο να διαφεύγει της προσοχής των...
08 Δεκεμβρίου, 2021 - 20:51
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2021 - 20:26

Παραλλαγή Όμικρον: Τα πρώτα εργαστηριακά δεδομένα

Διαδώστε:
Παραλλαγή Όμικρον: Τα πρώτα εργαστηριακά δεδομένα

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα εργαστηριακά δεδομένα για την παραλλαγή Όμικρον της Covid-19 από τη Νότια Αφρική, τα οποία δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες ώρες, και επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ μεταδοτικό στέλεχος.

«Τα δεδομένα αποδεικνύουν αυτό που φοβόμασταν, ότι δηλαδή το νέο στέλεχος είναι πολύ πιο ικανό στο να διαφεύγει της προσοχής των αντισωμάτων που ήδη έχουμε χτίσει είτε από εμβολιασμό είτε από φυσική νόσηση. Τα αντισώματα είναι 40 φορές λιγότερο αποτελεσματικά», δήλωσε ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Ιωάννης Πρασσάς, παρουσιάζοντας τα δεδομένα στον ΣKAΪ.

Από τα νέα δεδομένα προκύπτει ότι ασθενείς, οι οποίοι έχουν νοσήσει μια φορά κι έχουν κάνει τη διπλή δόση του εμβολίου, διαθέτουν πολύ σημαντική ενίσχυση των αντισωμάτων τους σε σημείο που ούτε και η Όμικρον μπορεί να σπάσει την προστασία από μόλυνση.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανό αυτή η τριπλή έκθεση στο αντιγόνο που δείχνει να ενισχύει τόσο πολύ την άμυνά του οργανισμού  να ισχύει και με την τριπλή εμβολιαστική δόση.

Ερωτηθείς αν μπορούμε να μιλάμε για σταδιακή εξασθένηση του ιού, ο κ. Πρασσάς είπε ότι πρέπει να τη δούμε σε μεγάλους χρόνους.

Σε ό,τι αφορά στα εμβόλια, ο ίδιος είπε ότι αν και τα εμβόλια είχαν σχεδιαστεί για το αρχικό στέλεχος της Γιουχάν, είναι πάρα πολύ αποτελεσματικά κι έναντι στη Δέλτα και είναι πάρα πολύ πιθανό να είναι πολύ αποτελεσματικά έναντι βαριάς νόσησης και για την Όμικρον.

Αναφερθείς σε ενδεχόμενες παρενέργειες των εμβολίων, είπε ότι είναι εξαιρετικά ελάχιστες και έχουν καταγραφεί. «Όταν φτάνει τα 7 δισ. εμβολιασμούς, δεν υπάρχει κάτι που να σου έχει ξεφύγει», κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων