19/03/2022 19/03/2022 Ο ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς παρευρέθηκε στην εκδήλωση μνήμης για τον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. Παναγιώτη Καραγιάννη, Βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη Μέση Ανατολή. Στην εκδήλωση μνήμης, η οποία πραγματοποιήθηκε από την οικογένεια του εκλιπόντος στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος, στο Κοιμητήριο Κηφισιάς, παρευρέθηκε και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς. Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Παναγιώτης Καραγιάννης...
19 Μαρτίου, 2022 - 18:24
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2022 - 18:27

Παρουσία Χαρδαλιά στην εκδήλωση μνήμης για Βετεράνο του Β’Π.Π. στη Μέση Ανατολή

Διαδώστε:
Παρουσία Χαρδαλιά στην εκδήλωση μνήμης για Βετεράνο του Β’Π.Π. στη Μέση Ανατολή

Ο ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς παρευρέθηκε στην εκδήλωση μνήμης για τον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. Παναγιώτη Καραγιάννη, Βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη Μέση Ανατολή. Στην εκδήλωση μνήμης, η οποία πραγματοποιήθηκε από την οικογένεια του εκλιπόντος στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος, στο Κοιμητήριο Κηφισιάς, παρευρέθηκε και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Παναγιώτης Καραγιάννης εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1937 και ονομάσθηκε Ανθυποσμηναγός το 1940, 7η Σειρά Ιπτάμενων. Προήχθη σε Υποπτέραρχο το 1969 και αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Αντιπτεράρχου το 1972.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μετείχε σε επιχειρήσεις του Αλβανικού μετώπου με την 31η Μοίρα Βομβαρδισμού, με αεροσκάφη Potez 633. Επίσης, με την 13η Ελληνική Μοίρα Ελαφρού Βομβαρδισμού και Ναυτικής Συνεργασίας (αεροσκάφη BLENHEIM), που έδρευε στην Αίγυπτο, εκτέλεσε κυρίως ως χειριστής, αλλά και ως παρατηρητής, μεγάλο αριθμό πολεμικών αποστολών.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε υψηλές θέσεις ευθύνης της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και σε Διεθνείς Οργανισμούς (ΝΑΤΟ, ΟΗΕ).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων