12/05/2020 12/05/2020 Από την Κυριακή 17 Μαΐου θα επιτρέπεται και πάλι η παρουσία των πιστών στα Ιερά Μυστήρια και τις Ιερές Ακολουθίες των Ιερών Ναών της Εκκλησίας της Ελλάδος.  Στα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, η ΔΙΣ, μεταξύ άλλων, συνιστά τη τέλεση περισσότερων Θείων Λειτουργιών, όπου αυτό είναι εφικτό. Αναλυτικά αναφέρει:    Σε όσους Ιερούς Ναούς υπάρχουν περισσότεροι...
12 Μαΐου, 2020 - 17:01
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2020 - 20:16

Περισσότερες Θείες Λειτουργίες συνιστά η ΔΙΣ

Διαδώστε:
Περισσότερες Θείες Λειτουργίες συνιστά η ΔΙΣ

Από την Κυριακή 17 Μαΐου θα επιτρέπεται και πάλι η παρουσία των πιστών στα Ιερά Μυστήρια και τις Ιερές Ακολουθίες των Ιερών Ναών της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Στα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, η ΔΙΣ, μεταξύ άλλων, συνιστά τη τέλεση περισσότερων Θείων Λειτουργιών, όπου αυτό είναι εφικτό.

Αναλυτικά αναφέρει:   

Σε όσους Ιερούς Ναούς υπάρχουν περισσότεροι του ενός Εφημέριοι, συνιστάται η τέλεση περισσοτέρων Θείων Λειτουργιών κατά την αυτή ημέρα, σύμφωνα με την εκκλησιαστική συνήθεια και πρακτική, τόσο κατά την Κυριακή, όσο και κατά τις μεγάλες Εορτές.

Σε αυτή την περίπτωση, δύνανται οι κατά τόπους Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες να επιτρέψουν, κατά την ποιμαντική Αυτών κρίση, την τέλεση της Ακολουθίας του Όρθρου αφ’ εσπέρας, μετά την Ακολουθία του Εσπερινού. Η τέλεση Αγρυπνιών γίνεται κατά τα καθιερωμένα.

Η Ιερά Σύνοδος προτρέπει τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες να συστήσουν την συχνή τέλεση Θείων Λειτουργιών κατά την διάρκεια των εργασίμων ημερών της εβδομάδος, σε ώρες που θα διευκολύνουν και τους εργαζομένους, για την συμμετοχή των πιστών σε μικρές από πλευράς προσελεύσεως λειτουργικές Συνάξεις

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων